Festa popular, territori i educació

Alexandre Bataller Català, Héctor H. Gassó, Antonio Martín Ezpeleta, eds.

ISBN: 978-84-9133-058-5

Matèria: geografia

Submatèries: pedagogia i didàctica

Idioma: català

Any ed.: 2017

Enquadernació: cartoné

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 190 pp.

16,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquest volum estudia la dimensió formativa de la festa, en tant que manifestació social, expressió simbòlica del poble i mecanisme de vinculació al territori. Des de disciplines diverses i convergents, que integren la història, la filologia, l'etnopoètica i les didàctiques específiques, es fan apropaments als elements literaris i teatrals que configuren les festes, des del cicle de Nadal i Pasqua, passant per les festes dels Moros i Cristians, sant Antoni, la Patum, el rerefons satíric de la festa de Carnaval, la Muixeranga o els Castellers, que integren cercaviles, danses i cançons. Dins la vessant educativa de la festa, s'hi presenten i analitzen els resultats d'experiències didàctiques i projectes educatius que empren les manifestacions festives, d'arrel tradicional o incorporades des de la interculturalitat, com a element motivador del treball a les aules.

Citació

Bataller Català, A. [Alexandre] & Gassó, H. H. [Héctor H.] & Martín Ezpeleta, A. [Antonio] (2017). Festa popular, territori i educació. Universitat de València.

Bataller Català, Alexandre y Gassó, Héctor H. y Martín Ezpeleta, Antonio. Festa popular, territori i educació. Universitat de València, 2017.

BATALLER CATALÀ, Alexandre y GASSÓ, Héctor H. y MARTÍN EZPELETA, Antonio. Festa popular, territori i educació. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9133-058-5.

Bataller Català, Alexandre y Gassó, Héctor H. y Martín Ezpeleta, Antonio. Festa popular, territori i educació. Valencia: Universitat de València; 2017. 190 p.

Copiar al portapapeles