Fernand Braudel

Biografía intelectual y diplomacia de las ideas

Giuliana Gemelli

Traducció: Justo Serna i Anaclet Pons

Col·lecció: Biografías, 5

ISBN: 978-84-370-6168-9

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada

Any ed.: 2005

Enquadernació: cartoné

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 420 pp.

31,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre és una biografia intel.lectual de Fernand Braudel. Es basa en les converses que Giuliana Gemelli va mantenir amb l'historiador i en les confidències que li va fer, però també en els seus arxius, en els seus documents personals. El volum ens descobreix un personatge inesperat, un personatge que és a l'origen de fenòmens històrics com ara el desenvolupament de la diplomàcia de les idees, el concepte d'empresa cultural o el de xarxes intel.lectuals. Braudel, el gran estudiós de la Meditàrrania, va acabar transformant profundament la vida cultural francesa, tant en les seues estructures com en les seues realitzacions. Va crear institucions a què s'associen, entre altres, els noms de Claude Lévi-Strauss i Raymond Aron, Roland Barthes i Jacques Lacan, Edmond Malinvaud i François Furet, Emmanuel Le Roy Ladurie i Pierre Bourdieu, Alain Touraine i Jacques Derrida.

Citació

Gemelli, G. [Giuliana] & Pons Pons, A. [Anaclet] & Serna, J. [Justo] (2005). Fernand Braudel. Biografía intelectual y diplomacia de las ideas. Universitat de València.

Gemelli, Giuliana y Pons Pons, Anaclet y Serna, Justo. Fernand Braudel. Biografía intelectual y diplomacia de las ideas. Universitat de València, 2005.

GEMELLI, Giuliana y PONS PONS, Anaclet y SERNA, Justo. Fernand Braudel. Biografía intelectual y diplomacia de las ideas. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6168-9.

Gemelli, Giuliana y Pons Pons, Anaclet y Serna, Justo. Fernand Braudel. Biografía intelectual y diplomacia de las ideas. Valencia: Universitat de València; 2005. 420 p.

Copiar al portapapeles