Feminismos y antifeminismos

Culturas políticas e identidades de género en la España del siglo XX

Ana Aguado, Teresa Mª Ortega, eds.

Col·lecció: Oberta, 189

ISBN: 978-84-370-7892-2

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2011

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 368 pp.

24,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Ambiciosa monografia que aborda les relacions entre les identitats de gènere i les cultures polítiques que es van succeir en l'Espanya del segle XX. Les seves autores han aprofundit en qüestions vinculades a pràctiques i representacions simbòliques entorn del gènere, i analitzat aspectes relatius als canvis socials i culturals, i a la transformació de l'espai polític-públic. També plantegen nous interrogants sobre les respostes que les espanyoles van oferir, davant la persistència de tradicionals i preconcebuts rols sexuals així com davant l'aparició de nous models de gènere presents en els discursos elaborats per unes cultures polítiques d'aclaparant hegemonia masculina. La seva adaptació, la seva assumpció i la seva resistència a la clàssica divisió sexual va propiciar l'aparició de dones inconformistes amb la realitat i l'emergència de noves cultures polítiques.

Citació

Aguado Higón, A. M. [Anna Maria] & Ortega López, T. M. [Teresa María] (2011). Feminismos y antifeminismos. Culturas políticas e identidades de género en la España del siglo XX. Universitat de València.

Aguado Higón, Anna Maria y Ortega López, Teresa María. Feminismos y antifeminismos. Culturas políticas e identidades de género en la España del siglo XX. Universitat de València, 2011.

AGUADO HIGÓN, Anna Maria y ORTEGA LÓPEZ, Teresa María. Feminismos y antifeminismos. Culturas políticas e identidades de género en la España del siglo XX. Valencia: Universitat de València, 2011. ISBN 978-84-370-7892-2.

Aguado Higón, Anna Maria y Ortega López, Teresa María. Feminismos y antifeminismos. Culturas políticas e identidades de género en la España del siglo XX. Valencia: Universitat de València; 2011. 368 p.

Copiar al portapapeles