Feminismo en el Islam

Convergencias laicas y religiosas

Margot Badran

Traducció: Tania Arias

Col·lecció: Feminismos

ISBN: 978-84-376-3008-3

Matèria: estudis feministes

Idioma: castellà

Coeditor: Ediciones Cátedra

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 520 pp.

26,70 €

Sinopsi

Detalles

Durant molt temps, una gran part dels occidentals considerava que en l'Islam no havia tingut lloc el moviment feminista, destacant que «feminisme i Islam» era un oxímoron. A Orient la majoria dels musulmans defineix al feminisme produït per les dones dins del seu mitjà com a anatema. Per a eixos opositors, el feminisme ha servit, i així ho subratllen, com una altra forma d'atac per part d'Occident cap a la seua cultura, i constitueix una blasfèmia contra la religió. Aquests dos bàndols oposats -un que mostra el seu menyspreu i l'altre la seua hostilitat enfront del feminisme de les dones musulmanes- han persistit tenaçment des de principis del segle passat fins al segle XXI. Malgrat tot, el feminisme de les dones musulmanes ha aconseguit mantenir el rumb amb perseverança. Aquesta és la història que «Femi¬nismo en el Islam» vol explicar.

Citació

Arias Vink, T. [Tania] & Badran, M. [Margot] (2012). Feminismo en el Islam. Convergencias laicas y religiosas. Universitat de València.

Arias Vink, Tania y Badran, Margot. Feminismo en el Islam. Convergencias laicas y religiosas. Universitat de València, 2012.

ARIAS VINK, Tania y BADRAN, Margot. Feminismo en el Islam. Convergencias laicas y religiosas. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-376-3008-3.

Arias Vink, Tania y Badran, Margot. Feminismo en el Islam. Convergencias laicas y religiosas. Valencia: Universitat de València; 2012. 520 p.

Copiar al portapapeles