Product Documents

Exportar la llibertat

El mite que ha fracassat

Luciano Canfora

Traducció: Antoni Furió

Col·lecció: Assaig, 21

ISBN: 978-84-370-7272-2

Matèria: filosofia

Idioma: català

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 120 pp.

12,00 €

Sinopsi

Detalles

Des de sempre, els governs amaguen rere declaracions altisonants els veritables motius, sovint cínics i inconfessables, que estan a la base de les guerres que desencadenen. Esparta es llançà a la guerra del Peloponès proclamant que volia alliberar els grecs de la subjecció atenesa; les campanyes napoleòniques que havien de dur una ventada de llibertat arreu d'Europa, determinaren la transformació de la França revolucionària en imperi bonapartista; i fins i tot la recent invasió d'Iraq ha estat justificada en nom d'alliberar i "democratitzar"un poble sotmès a un règim sanguinari. A partir d'aquesta mena d'exemples, i amb una visió històrica i perspicaç, Canfora estableix una vigorosa, i alhora polèmica, acta d'acusació contra la "deformació moral, cultural i política" que permet a un Estat desplegar un projecte d'hegemonia revestint-se alhora del títol de paladí de la llibertat.

Índex

Índex

ÍNDEX

Per entrar en matèria: llibertat per a Pius IX

I. Llibertat per als grecs

II. «Bonaparte alliberador»

III. De Stalingrad a Budapest

IV. La llibertat dels afganesos

V. En nom de la «llibertat» cap a la barbàrie

Apèndix documental

Motu proprio de Pius IX

La profecia de Khomeini

Índex de noms

Citació

Canfora, L. [Luciano] & Furió, A. [Antoni] (2008). Exportar la llibertat. El mite que ha fracassat. Universitat de València.

Canfora, Luciano y Furió, Antoni. Exportar la llibertat. El mite que ha fracassat. Universitat de València, 2008.

CANFORA, Luciano y FURIÓ, Antoni. Exportar la llibertat. El mite que ha fracassat. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7272-2.

Canfora, Luciano y Furió, Antoni. Exportar la llibertat. El mite que ha fracassat. Valencia: Universitat de València; 2008. 120 p.

Copiar al portapapeles