Product Documents

Europa, Espanya, País Valencià

Nacionalisme i democràcia: passat i futur

Ferran Archilés, Teresa Carnero, eds.

Col·lecció: Història, 36

ISBN: 978-84-370-6906-7

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 354 pp.

23,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Una perspectiva crítica sobre diversos aspectes que giren al voltant de la interrelació entre els processos de democratització i els marcs de la politització i la construcció d'identitats col·lectives, especialment les identitats nacionals. Els textos d'aquest volum es plantegen a partir d'un triple marc espacial i analític -l'europeu, l'espanyol i el valencià-, amb la voluntat de presentar-los no com una mera juxtaposició sinó a partir d'una interrelació entre ells. L'aspecte identitati, doncs, cobra així una importància capital per a analitzar, en una perspectiva cronològica que abraça els segles XIX i XX, la gènesi del present polític i cultural a Europa, a Espanya i al País Valencià. L'obra aplega les col·laboracions d'un nombrós grup d'investigadors de diferents universitats espanyoles, amb aportacions que procedeixen dels camps de la història contemporània, la sociologia i la ciència política. El volum és un homenatge a Alfons Cucó, i planteja alguns dels camps i àmbits que van ocupar la seua obra d'historiador, des de la contrucció europea fins a la història contemporània valenciana.

Citació

Archilés Cardona, F. [Ferran] & Carnero, T. [Teresa] (2007). Europa, Espanya, País Valencià. Nacionalisme i democràcia: passat i futur. Universitat de València.

Archilés Cardona, Ferran y Carnero, Teresa. Europa, Espanya, País Valencià. Nacionalisme i democràcia: passat i futur. Universitat de València, 2007.

ARCHILéS CARDONA, Ferran y CARNERO, Teresa. Europa, Espanya, País Valencià. Nacionalisme i democràcia: passat i futur. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6906-7.

Archilés Cardona, Ferran y Carnero, Teresa. Europa, Espanya, País Valencià. Nacionalisme i democràcia: passat i futur. Valencia: Universitat de València; 2007. 354 p.

Copiar al portapapeles