Product Documents

Escritos sobre música

Jean-Jacques Rousseau

Intr. y est.: Anacleto Ferrer, Manuel Hamerlinck

Col·lecció: Estètica&Crítica, 23

ISBN: 978-84-370-6654-7

Matèria: art, filosofia

Submatèries: música

Idioma: castellà

Coeditor: Fundació General de la Universitat. Patronat Martínez Guerricabeitia

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 20 cm

Pàgines: 330 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

L'obra de Rousseau ha estat objecte de nombroses traduccions, no obstant això no existien fins ara edicions accessibles al lector en castellà dels textos sobre música. Aquests textos, una important selecció dels quals es recullen en aquest volum, no només són significatius des del punt de vista de la teoria o filosofia musical sinó que constitueixen la primera producció literària teòrica del Romanticisme. En ells Rousseau polemitza amb Rameau -que va sostenir que el propòsit de la música no era només agradar a cau d'orella, sinó també el facilitar el coneixement de la realitat- i proclama la primacia de la melodia, al través de la qual s'expressa el sentiment, sobre l'harmonia. Quan ambdós disputen sobre la melodia i l'harmonia, posen en qüestió una mica més que la música; la seva disputa gira sobre la realitat en si mateixa

Índex

Índex

INTRODUCCIÓN

1. Rousseau y la música

2. La nueva notación musical de Rousseau

3. Cronología musical de Rousseau siguiendo Las confesiones

4. Bibliografía básica

ESCRITOS SOBRE MÚSICA

I. Disertación sobre la música moderna

II. Carta sobre la música francesa

III. El origen de la melodía

IV. Examen de dos principios expuestos por el señor Rameau en su folleto titulado «Errores sobre la Música en la Enciclopedia»

V. Ensayo sobre el origen de las lenguas, donde se habla de la melodía y de la imitación musical

VI. Diccionario de Música. Voz Música

Citació

Ferrer Mas, A. [Anacleto] & Hamerlinck, M. [Manuel] & Rousseau, J. J. [Jean Jacques] (2007). Escritos sobre música. Universitat de València.

Ferrer Mas, Anacleto y Hamerlinck, Manuel y Rousseau, Jean Jacques. Escritos sobre música. Universitat de València, 2007.

FERRER MAS, Anacleto y HAMERLINCK, Manuel y ROUSSEAU, Jean Jacques. Escritos sobre música. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6654-7.

Ferrer Mas, Anacleto y Hamerlinck, Manuel y Rousseau, Jean Jacques. Escritos sobre música. Valencia: Universitat de València; 2007. 330 p.

Copiar al portapapeles