Entre global i local passant per Europa i la Mediterrània

Josep Maria Jordán

ISBN: 978-84-370-6417-8

Matèria: economia, sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 160 pp.

11,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

De la realitat més immediata i a l'abast del nostre poble, del País, fins a l'espai global on avui s'encreuen els grans fluxos humans, socials i econòmics que configuren un panorama conflictiu i sovint alarmant. Vet ací l'itinerari intel·lectual i moral d'aquest llibre, que no veu cap contradicció insalvable, sinó al contrari, una imbricació complementària, entre la dimensió més propera i viscuda, de vegades fins i tot íntima i personal, i els grans àmbits econòmics i polítics del món actual. Uns àmbits globals que ens condicionen amb una intensitat sense precedents, i que cal conèixer, amb els instruments analítics escaients, i seguir de prop. Escales diferents de condensació, doncs, mereixedores de reflexió i d'atenció, i en les quals Europa i la Mediterrània, els grans espais més propers, hi tenen un paper destacat. En aquest assaig, impregnat segons confessa l'autor, d'«un tarannà que ben bé pot qualificar-se d'optimisme històric bàsic», es manté sempre «una esperança en la possibilitat d'aconseguir un model de convivència més eficaç i més just entre els homes». Com assenyalen en el pròleg Adela Cortina i Jesús Conill, «Josep Maria Jordán té amb escreix el bagatge científic i acadèmic escaient per a buscar una economia a l'altura del seu propi nom. Catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de València i director del Patronat Sud-Nord d'aquesta Universitat, ha construït un llibre amb un estil lúcid d'escriptura cinematogràfica, registrant-hi els batecs del nostre món i del nostre temps».

Citació

Jordán Galduf, J. M. [Josep Maria] (2006). Entre global i local passant per Europa i la Mediterrània. Universitat de València.

Jordán Galduf, Josep Maria. Entre global i local passant per Europa i la Mediterrània. Universitat de València, 2006.

JORDÁN GALDUF, Josep Maria. Entre global i local passant per Europa i la Mediterrània. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6417-8.

Jordán Galduf, Josep Maria. Entre global i local passant per Europa i la Mediterrània. Valencia: Universitat de València; 2006. 160 p.

Copiar al portapapeles