Product Documents

En torno a la piedra desnuda

Arqueología y ciudad entre identidad y proyecto

Andreina Ricci

Traducció: Mónica Granell

Col·lecció: Història, 154

ISBN: 978-84-370-9234-8

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 25 cm.

Pàgines: 190 pp.

16,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest és un llibre sobre l'ús públic de la història, o millor, sobre l'ús públic de la ruïna. L'autora parteix de la constatació de la situació actual de Roma on imperen uns principis conservacionistes que remunten els seus orígens a una «religiositat patrimonial» de la Itàlia feixista i que segueixen aplicant-se sense major discussió. Una situació en la que campa un ús públic de la història inconscient, on malgrat un conservacionisme, hi ha pèrdues de patrimoni diàriament. Les polítiques patrimonials i l'urbanisme requereixen de «intervencions d'adaptació i transformació en temps molt més ràpids que els impostos per la recerca arqueològica de camp». La solució a aquest desajust temporal ha vingut de la mà de les «tècniques d'acumulació», guardem els objectes i la documentació com una solució a l'oblit però acabant irremeiablement per oblidar-se.

Citació

Granell Toledo, M. [Mónica] & Ricci, A. [Andreina] (2013). En torno a la piedra desnuda. Arqueología y ciudad entre identidad y proyecto. Universitat de València.

Granell Toledo, Mónica y Ricci, Andreina. En torno a la piedra desnuda. Arqueología y ciudad entre identidad y proyecto. Universitat de València, 2013.

GRANELL TOLEDO, Mónica y RICCI, Andreina. En torno a la piedra desnuda. Arqueología y ciudad entre identidad y proyecto. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9234-8.

Granell Toledo, Mónica y Ricci, Andreina. En torno a la piedra desnuda. Arqueología y ciudad entre identidad y proyecto. Valencia: Universitat de València; 2013. 190 p.

Copiar al portapapeles