En reino extraño

Relación de la visita del Real Monasterio de Valldigna

Fray Tomás Gómez

Fernando Andrés Robres, Rafael Benítez Sánchez-Blanco, Eugenio Císcar Pallarés, eds.

Col·lecció: Cinc Segles

ISBN: 978-84-370-6741-4

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2008

Enquadernació: cartoné

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 948 pp.

50,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Fra Tomás Gómez, docte monjo cistercenc castellà, va deixar escrita a la seua mort una extensa memòria manuscrita en què conta "els rars i mai oïts successos" de la seua visita d'inspecció al reial monestir de Valldigna. El relat autobiogràfic ens trasllada a la València de mitjan del segle XVII vista per un castellà vell que se sent "en regne estrany", menyspreat i assetjat pels que s'oposen a la seua missió. En aquest relat, assistim a una lluita política pel control dels monestirs cistercencs de la Corona d'Aragó, que enfronta dos importants ministres de la monarquia en l'inici del regnat de Carles II. L'edició del manuscrit s'acompanya d'estudis que situen l'obra i l'autor en el context de l'agitada vida de l'època, i que permeten conèixer el desenllaç de la visita, no revelat en la inconclusa Relaciones de fra Tomás.

Citació

Andrés Robres, F. [Fernando] & Císcar Pallarés, E. [Eugenio] & Gómez, F. T. [Fray Tomás] (2008). En reino extraño. Relación de la visita del Real Monasterio de Valldigna. Universitat de València.

Andrés Robres, Fernando y Císcar Pallarés, Eugenio y Gómez, Fray Tomás. En reino extraño. Relación de la visita del Real Monasterio de Valldigna. Universitat de València, 2008.

ANDRÉS ROBRES, Fernando y CÍSCAR PALLARÉS, Eugenio y GÓMEZ, Fray Tomás. En reino extraño. Relación de la visita del Real Monasterio de Valldigna. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-6741-4.

Andrés Robres, Fernando y Císcar Pallarés, Eugenio y Gómez, Fray Tomás. En reino extraño. Relación de la visita del Real Monasterio de Valldigna. Valencia: Universitat de València; 2008. 948 p.

Copiar al portapapeles