En els orígens de la indústria rural

L'artesanat a Alzira i la Ribera en els segles XIII-XV

Ivan Martínez Araque

Col·lecció: Oberta, 199

ISBN: 978-84-370-8775-7

Matèria: economia, història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 212 pp.

16,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Com succeïa en moltes regions de l'Europa occidental durant la baixa edat mitjana, el País Valencià es trobava format per una atapeïda xarxa de viles que integraven el seu territori. Una de les més importants va ser Alzira, i en el seu clos emmurallat i en altres poblacions de la comarca de la Ribera del Xúquer, un col.lectiu que va destacar fou l'artesanat. Més enllà de la ciutat de València, hi tingueren lloc tot un seguit d'activitats artesanals, amb un ampli ventall de professions. Així, en aquesta obra s'aborden qüestions com el paper dels diversos membres de la unitat familiar, les diferències socioeconòmiques de l'artesanat o la seua relació amb les elits vilatanes. En definitiva, a partir d'un àmbit geogràfic concret i d'un grup social determinat, es fa una aproximació a la complexitat del sistema feudal vigent al País Valencià des del segle xiii al xv.

Citació

Martínez Araque, I. [Ivan] (2012). En els orígens de la indústria rural. L'artesanat a Alzira i la Ribera en els segles XIII-XV. Universitat de València.

Martínez Araque, Ivan. En els orígens de la indústria rural. L'artesanat a Alzira i la Ribera en els segles XIII-XV. Universitat de València, 2012.

MARTÍNEZ ARAQUE, Ivan. En els orígens de la indústria rural. L'artesanat a Alzira i la Ribera en els segles XIII-XV. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8775-7.

Martínez Araque, Ivan. En els orígens de la indústria rural. L'artesanat a Alzira i la Ribera en els segles XIII-XV. Valencia: Universitat de València; 2012. 212 p.

Copiar al portapapeles