Product Documents

Els noms de la història

Assaig de poètica del saber

Jacques Rancière

Traducció: Ferran Garcia-Oliver i Antoni Furió

Col·lecció: Assaig, 11

ISBN: 978-84-370-6158-0

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: català

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 158 pp.

11,00 €

Sinopsi

Detalles

Una historia és, en el sentit mes corrent, una sèrie d'esdeveniments viscuts per subjectes generalment designats amb noms propis. Tanmateix, la revolució de la ciència històrica volgué revocar la primacia dels esdeveniments i els noms propis en benefici de les llargues durades i la vida de les persones anònimes. Era així com reivindicava al mateix temps la seua pertinencia a l'era de la ciència i a l'era de la democràcia. Però, per a ser ciència sense perdre's ella mateixa, la historia necessita algunes argúcies literàries: una altra manera de contar la història dels reis, un altre ús dels temps del relat i la invenció de personatges d'un genere nou, els testimonis muts. Només així pot articular en un sol discurs un triple contracte: científic, narratiu i polític.

Índex

Índex

ÍNDEX

Una batalla secular

El rei mort

L’excés de les paraules

El relat fundador

El lloc de la paraula

Una història herètica?

Citació

Furió, A. [Antoni] & Rànciere, J. [Jacques] (2005). Els noms de la història. Assaig de poètica del saber. Universitat de València.

Furió, Antoni y Rànciere, Jacques. Els noms de la història. Assaig de poètica del saber. Universitat de València, 2005.

FURIÓ, Antoni y RÀNCIERE, Jacques. Els noms de la història. Assaig de poètica del saber. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6158-0.

Furió, Antoni y Rànciere, Jacques. Els noms de la història. Assaig de poètica del saber. Valencia: Universitat de València; 2005. 158 p.

Copiar al portapapeles