Els estils periodístics

Maneres diverses de veure i construir la realitat

Dolors Palau Sampio

ISBN: 978-84-370-6203-7

Matèria: filologia

Submatèries: comunicaciò i traducció

Idioma: català

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 21 cm

Pàgines: 240 pp.

12,48 €

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre desenvolupa una proposta d'anàlisi pragmaestilística dels textos periodístics, destinada a prendre el pols als diferents estils que conviuen en les pàgines de la premsa escrita i que configuren maneres diverses de viure i construir la realitat. Lluny dels plantejaments normativistes i prescriptius que advoquen per un estil periodístic únic, es propasa un abordatge descriptiu que, aprofitant les eines de la pragmaestilística, ajude a superar els malentesos al voltant del que ha estat un dels mites més arrelats: la creença que una determinada manera d'escriure asegurava una objectivitat impossible d'assolir. Després de fer un repàs històric a la tradició dels estudis retòrics i estilístics, s'il·lustren els diferents punts de la proposta d'anàlisi amb exemples extrets de la premsa escrita.

Citació

Palau Sampio, D. [Dolors] (2006). Els estils periodístics. Maneres diverses de veure i construir la realitat. Universitat de València.

Palau Sampio, Dolors. Els estils periodístics. Maneres diverses de veure i construir la realitat. Universitat de València, 2006.

PALAU SAMPIO, Dolors. Els estils periodístics. Maneres diverses de veure i construir la realitat. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6203-7.

Palau Sampio, Dolors. Els estils periodístics. Maneres diverses de veure i construir la realitat. Valencia: Universitat de València; 2006. 240 p.

Copiar al portapapeles