Product Documents

Els dèficits de la realitat i la creació del món (2ª ed.)

Ramon Lapiedra Civera

Col·lecció: Encuadres, 8

ISBN: 978-84-9134-541-1

Matèria: ciències

Submatèries: física

Idioma: català

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 21 cm

Pàgines: 306

14,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Tot el que s’esdevindrà en aquest món està escrit en algun lloc o, al contrari, podria ser previst perquè hi ha els antecedents que ho predeterminen? El doctor Lapiedra, en un esforç reeixit per fer-nos entenedora la qüestió, aborda el tema del determinisme des de la mecànica quàntica, una disciplina física que únicament permet fer prediccions estadístiques d’acord amb el que s’anomena la interpretació ortodoxa de la teoria. Descriu l’essència dels experiments dels darrers cinquanta anys que han permès confirmar aquesta interpretació indeterminista de la mecànica quàntica contra una escapatòria residual, la qual s’acaba de bandejar amb el concurs del problema que planteja l’origen del món i amb el concurs de la cosmologia actual del Big Bang. Finalment, l’autor raona la possibilitat de magnificació macroscòpica de les incerteses quàntiques i les conseqüències que això podria tenir per a la naturalesa de la vida, de la vida humana en particular, i de la història.

Citació

Lapiedra Civera, R. [Ramon] (2020). Els dèficits de la realitat i la creació del món (2ª ed.). Universitat de València.

Lapiedra Civera, Ramon. Els dèficits de la realitat i la creació del món (2ª ed.). Universitat de València, 2020.

LAPIEDRA CIVERA, Ramon. Els dèficits de la realitat i la creació del món (2ª ed.). Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9134-541-1.

Lapiedra Civera, Ramon. Els dèficits de la realitat i la creació del món (2ª ed.). Valencia: Universitat de València; 2020. 306 p.

Copiar al portapapeles