Product Documents

Elements d’història de la llengua catalana

Jordi Carbonell

Col·lecció: Biblioteca Lingüística Catalana, 33

ISBN: 978-84-9134-009-6

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Coeditor: Institut d'Estudis Catalans

Any ed.: 2017

Enquadernació: cartoné

Format: 14 x 21 cm.

Pàgines: 362 pp.

18,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest volum recull pràcticament tots els estudis de Jordi Carbonell sobre els elements d’història de la llengua catalana. Estructurat en cinc parts, en la primera es reprodueixen els articles que esbossaven el seu projecte d’una història social i política de la llengua catalana; en el segon bloc, els dedicats a la presència catalana a Sardenya; en el tercer, els treballs sobre el català de l’edat moderna, majoritàriament centrats a Menorca, on ocupen un lloc prominent els estudis sobre gramatització; el quart bloc està dedicat al català d’avui, amb uns posicionaments lúcids de plena actualitat. Finalment, l’última part conté la seua valoració del llegat d’Aramon, Moll, Sanchis Guarner i Cahner. Les aportacions de Carbonell són capdavanteres en el plantejament sociolingüístic de la història de la llengua i imprescindibles per a l’estudi dels usos lingüístics i literaris a l’edat moderna.

Biografía

Jordi Carbonell (1924-2016), deixeble de Jordi Rubió i de Ramon Aramon, ha estat professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la de Càller i de la de Liverpool, i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (1972-2016). Va dirigir la Gran Enciclopèdia Catalana (1965-1971) i ha estat un dels impulsors més actius de nombroses iniciatives nacionals i internacionals en favor de la llengua i cultura catalanes i dels drets nacionals de tota la comunitat lingüística catalana. S’ha distingit pels seus estudis sobre Joan Roís de Corella i sobre la cultura catalana a Sardenya i Menorca.

Citació

Carbonell, J. [Jordi] (2017). Elements d’història de la llengua catalana. Universitat de València.

Carbonell, Jordi. Elements d’història de la llengua catalana. Universitat de València, 2017.

CARBONELL, Jordi. Elements d’història de la llengua catalana. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9134-009-6.

Carbonell, Jordi. Elements d’història de la llengua catalana. Valencia: Universitat de València; 2017. 362 p.

Copiar al portapapeles