El triomf de la imatge

El daguerreotip a Espanya

Josep Benlloch Serrano, Miguel García Cárceles, Norbeto Piqueras Sánchez, coord.

Col·lecció: Catàlegs d'Exposicions

ISBN: 978-84-9133-045-5

Matèria: art

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 24 cm

Pàgines: 320 pp.

30,00 €

Sinopsi

Detalles

Catàleg de l'exposició centrada en el primer procediment fotogràfic de la història i la seua introducció a Espanya. El daguerreotip es va presentar en 1839 com el sistema mecànic de reproducció de la realitat, una nova tecnologia capaç de fixar les imatges obtingudes a l'interior d'una cambra obscura. El propòsit d'aquesta exposició ha sigut contextualitzar el naixement d'un invent tan singular, com el millor exercici per a conèixer la seua història i d'acostar al públic encara que siga mínimament, al que van haver de sentir allò que van veure per primera vegada un daguerreotip, la seua perfecció, la finor dels seus detalls, la seua proximitat amb la realitat, en definitiva, a la "extrema fidelitat" del daguerreotip present com el "triomf de la imatge", com a portador de debò i memòria, individuals i col·lectives.

Citació

Piqueras Sánchez, N. [Norberto] (2017). El triomf de la imatge. El daguerreotip a Espanya. Universitat de València.

Piqueras Sánchez, Norberto. El triomf de la imatge. El daguerreotip a Espanya. Universitat de València, 2017.

PIQUERAS SÁNCHEZ, Norberto. El triomf de la imatge. El daguerreotip a Espanya. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9133-045-5.

Piqueras Sánchez, Norberto. El triomf de la imatge. El daguerreotip a Espanya. Valencia: Universitat de València; 2017. 320 p.

Copiar al portapapeles