Product Documents

El trabajo transfigurado

Los discursos del trabajo en la primera mitad del siglo XIX

Fernando Díez

Col·lecció: Història, 14

ISBN: 978-84-370-6292-1

Matèria: economia, història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 308 pp.

18,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La història dels discursos del treball troba en la primera meitat del segle XIX un temps particularment fecund i suggestiu. En l'Europa del capitalisme liberal clàssic i de la primera revolució industrial assistim a una veritable eclosió de llenguatges del treball que destaquen pel seu esforçat perfil analític i retòric, per l'amplitud de les diferències que els separen, per la varietat dels aspectes laborals que exploren i per tant com han aportat a la forma com s'ha entès, i encara entenem, el treball. Un nou relat sobre la complexa formació dels discursos moderns del treball en el que pot considerar-se el seu segon cicle històric. El treball assalariat dels economistes clàssics post-smithians, caracteritzat pel rigor ombrívol de la seua figura, és la incitació original d'una sèrie de respostes, reactives i proactives alhora, que configuren noves propostes caracteritzades per la modernitat dels seus trets constitutius i la capacitat per a promoure llenguatges laborals de profund sentit i significat i, en alguns casos, d'important repercussió social. L'autor ens proposa set figures del treball en què es resumeix la vasta tasca argumentativa i retòrica duta a terme, en diferents països europeus, entre la Revolució francesa i el final del cicle revolucionari de 1848. Les set componen un ambiciós fresc en què ressalta la força i la suggestió de cada una de les figures, així com aquells trets significatius que només revelen les matisades relacions que poden establir-s'hi. El trabajo transfigurado proposa al lector una nova comprensió històrica de les imatges fonamentals del treball pròpies de la contemporaneïtat tal com van sorgir en una època d'intensa polèmica sobre el que succeïa amb el treball i els treballadors i el que el futur immediat els tenia reservat.

Índex

Índex

INTRODUCCIÓN

1. EL TRABAJO ASALARIADO

2. LA PROFESIÓN DETERMINADA

3. EL TRABAJO PROLETARIZADO

4. EL TRABAJO EMANCIPADO

5. EL EVANGELIO DEL TRABAJO

6. EL TRABAJO FELIZ

7. EL TRABAJO DIVIDIDO Y EL AUTÓMATA COMPLEJO

EPÍLOGO

BIBLIOGRAFÍA

Citació

Díez, F. [Fernando] (2006). El trabajo transfigurado. Los discursos del trabajo en la primera mitad del siglo XIX. Universitat de València.

Díez, Fernando. El trabajo transfigurado. Los discursos del trabajo en la primera mitad del siglo XIX. Universitat de València, 2006.

DÍEZ, Fernando. El trabajo transfigurado. Los discursos del trabajo en la primera mitad del siglo XIX. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6292-1.

Díez, Fernando. El trabajo transfigurado. Los discursos del trabajo en la primera mitad del siglo XIX. Valencia: Universitat de València; 2006. 308 p.

Copiar al portapapeles