Product Documents

El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX)

Inmaculada Rodríguez Moya, ed.

ISBN: 978-84-9133-250-3

Matèria: història

Submatèries: història contemporània, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 24 cm.

Pàgines: 338

25,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La configuració a partir del segle XVI de les grans monarquies europees i de les seues corts va comportar el desenvolupament d’un cerimonial i una etiqueta que van generar una sèrie de tipologies de cerimònies cortesanes, periòdiques i excepcionals, de caràcter festiu: jures reials, naixements de prínceps i infants, noces reials, triomfs militars, ambaixades diplomàtiques, etc. Els palaus van ser constantment escenaris privilegiats d’aquests cerimonials. Diversos àmbits, com els salons principals, les galeries i corredors, els teatres i coliseus, els jardins, i especialment els rius o mars van ser espais protagonistes. En els últims anys la historiografia entorn de la festa cortesana ha abordat la qüestió des de perspectives molt variades: la història de l'art, la literatura, el teatre, la música i la història moderna. Aquest volum ofereix precisament l’interès de comptar amb especialistes, nacionals i internacionals, de gran prestigi en l'estudi d’aquestes disciplines, des d’enfocaments multidisciplinaris que permeten una visió global de la societat cortesana festiva que supera les anàlisis particulars.

Citació

AA.VV. (2019). El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Universitat de València.

AA.VV. El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Universitat de València, 2019.

AA.VV. El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9133-250-3.

AA.VV. El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Valencia: Universitat de València; 2019. 338 p.

Copiar al portapapeles