El Palau de la Saviesa

El Convent de Predicadors de València i la Biblioteca Universitària

AA.DD.

Col·lecció: Catàlegs d'Exposicions

ISBN: 978-84-370-6182-5

Matèria: art

Submatèries: arts plàstiques

Idioma: català

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 22 x 28 cm

Pàgines: 180 pp.

25,00 €

Sinopsi

Detalles

El títol Palau de la Saviesa, evoca de forma eloqüent allò que tenen en comú dos llocs tan significatius en el panorama cultural i en la història de València com la Universitat i el Reial Convent de Predicadors. Tots dos han atresorat al llarg dels segles importants col·leccions artístiques i joies bibliogràfiques i dels dos han sorgit destacades figures que van exercir una gran influència des del punt de vista intel·lectual. Però, a més, la història d'aquestes dues institucions tan vinculades a l'estudi i al saber convergeix en alguns personatges que per diverses raons es converteixen en protagonistes d'aquesta història. Destaca entre tots ells la figura del dominic fra Vicent Ferrer, fill del Convent de Predicadors i al qual la tradició atribueix un paper decisiu en la fundació de l'Estudi General. Es compleixen 550 anys de la canonització d'aquest sant dominic de transcendència universal, i amb motiu d'aquesta efemèride la Universitat vol donar a conèixer a través d'aquesta exposició, de la qual són comissaris els professors Emilio Callado Estela i Alfonso Esponera Cerdán (O.P.), una selecció dels seus fons bibliogràfics relacionats amb l'orde dominic i amb el Convent de Predicadors de València, un establiment estretament unit des de la seua erecció en 1239 a la història dels valencians i un focus de vida espiritual, intel·lectual i artística, del qual van eixir importants figures d'aquesta universitat. Tant aquesta exposició com aquest catàleg suposen un acostament a la història d'un orde religiós molt vinculat al saber, i per aquesta raó a la Universitat, i que va tenir un gran protagonisme en la història de València des de la seua fundació.

Citació

VV.AA. (2005). El Palau de la Saviesa. El Convent de Predicadors de València i la Biblioteca Universitària. Universitat de València.

VV.AA. El Palau de la Saviesa. El Convent de Predicadors de València i la Biblioteca Universitària. Universitat de València, 2005.

VV.AA. El Palau de la Saviesa. El Convent de Predicadors de València i la Biblioteca Universitària. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6182-5.

VV.AA. El Palau de la Saviesa. El Convent de Predicadors de València i la Biblioteca Universitària. Valencia: Universitat de València; 2005. 180 p.

Copiar al portapapeles