El mas i la vila a la Catalunya medieval

Els fonaments d'una societat senyorialitzada (segles XI-XIV)

Víctor Farías Zurita

Col·lecció: Oberta, 166

ISBN: 978-84-370-7323-1

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 440 pp.

25,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre és un estudi dels dos tipus de poblament característics de la Catalunya Vella medieval: per una banda, el mas, la petita explotació agrícola dispersa i, per l'altra, la vila, la petita i mitjana ciutat dotada de mercat setmanal, de notaria pública, de cúria judicial i d'altres institucions. Més enllà de la historiografia local, la recerca se centra en aspectes particulars d'un i altre tipus de poblament. El que encara ens mancava és una visió de conjunt d'aquests dos tipus de poblament, a partir dels coneixements assolits i les problemàtiques plantejades pels historiadors. Més que oferir unes conclusions definitives, es proposa un marc per a la futura recerca empírica i un model que permeta interpretar històricament la difusió de la vila i el mas, així com les condicions i implicacions d'aquesta difusió.

Citació

Farías Zurita, V. [Víctor] (2009). El mas i la vila a la Catalunya medieval. Els fonaments d'una societat senyorialitzada (segles XI-XIV). Universitat de València.

Farías Zurita, Víctor. El mas i la vila a la Catalunya medieval. Els fonaments d'una societat senyorialitzada (segles XI-XIV). Universitat de València, 2009.

FARíAS ZURITA, Víctor. El mas i la vila a la Catalunya medieval. Els fonaments d'una societat senyorialitzada (segles XI-XIV). Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7323-1.

Farías Zurita, Víctor. El mas i la vila a la Catalunya medieval. Els fonaments d'una societat senyorialitzada (segles XI-XIV). Valencia: Universitat de València; 2009. 440 p.

Copiar al portapapeles