Product Documents

El infierno está vacío

Demonología, caza de brujas y reforma en la Inglaterra temprano-moderna (s. XVI y XVII)

Agustín Méndez

Col·lecció: Història, 194

ISBN: 978-84-9134-704-0

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 658

29,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Entre els segles XV i XVIII, aproximadament 50.000 persones van ser executades a Europa després de ser culpades del crim de bruixeria. Entre els actes pels quals foren castigades s’incloïa la utilització de màgia nociva, l’establiment d’un pacte amb Satan, haver mantingut relacions sexuals amb dimonis o formar part d’un complot multitudinari i clandestí per a la destrucció de la cristiandat. El que en l’actualitat pot semblar, a primera vista, el resultat d’un passat irracional i obscurantista, en realitat era l’expressió –brutal, certament– d’una manera d’entendre la naturalesa, la història, la teologia i la política diferent a la contemporània, però perfectament racional, coherent amb l’univers cultural, intel·lectual i conceptual en el qual es va desenvolupar. Es feia necessària una anàlisi dels fonaments intel·lectuals de la caça de bruixes, el conjunt d’idees i representacions que va permetre dur a terme i justificar la repressió d’un delicte inexistent, a través dels tractats demonològics publicats per membres de l’elit cultural (ministres religiosos, teòlegs, metges) a Anglaterra entre el segle XVI i el XVII. Partint de la història cultural i intel·lectual, s’accedeix a la forma en què els autors caracteritzaven les relacions entre l’humà, el diví i el diabòlic en un context històric permeat per les profundes transformacions produïdes per la Reforma protestant.

Citació

Méndez, A. [Agustín] (2020). El infierno está vacío. Demonología, caza de brujas y reforma en la Inglaterra temprano-moderna (s. XVI y XVII). Universitat de València.

Méndez, Agustín. El infierno está vacío. Demonología, caza de brujas y reforma en la Inglaterra temprano-moderna (s. XVI y XVII). Universitat de València, 2020.

MéNDEZ, Agustín. El infierno está vacío. Demonología, caza de brujas y reforma en la Inglaterra temprano-moderna (s. XVI y XVII). Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9134-704-0.

Méndez, Agustín. El infierno está vacío. Demonología, caza de brujas y reforma en la Inglaterra temprano-moderna (s. XVI y XVII). Valencia: Universitat de València; 2020. 658 p.

Copiar al portapapeles