Product Documents

El hilo rojo

Memorias de dos familias obreras

Mario Amorós

Javier Couso, realizador.

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 33

ISBN: 978-84-370-9013-9

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 284 pp.

30,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre i el documental que l'acompanya narren la història de dues famílies obreres: els germans Montalbán Gámez i Moya Sánchez. Nascuts en la postguerra en la pedania cordovesa d'Alcolea, la seua infància va estar marcada pel dur treball en els masos i la repressió de la dictadura franquista. A principis dels seixanta van emigrar a València, es van unir a la lluita clandestina del Partit Comunista i van participar en la construcció de Comissions Obreres. El compromís amb la democràcia i la reconquesta de la llibertat els va suposar detencions, tortures i presó. Als anys 70 i a la transició, aquestes famílies van tenir un paper destacat en la lluita de la classe obrera. Un d'ells, Antonio Montalbán, fou el primer secretari general de CCOO a el País Valencià i membre del Comitè Central del PCE. El compromís de les famílies Montalbán i Moya arriba fins a l'actualitat.

Citació

Amorós Quiles, M. [Mario] & Couso Permuy, J. [Javier] (2012). El hilo rojo. Memorias de dos familias obreras. Universitat de València.

Amorós Quiles, Mario y Couso Permuy, Javier. El hilo rojo. Memorias de dos familias obreras. Universitat de València, 2012.

AMORóS QUILES, Mario y COUSO PERMUY, Javier. El hilo rojo. Memorias de dos familias obreras. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-9013-9.

Amorós Quiles, Mario y Couso Permuy, Javier. El hilo rojo. Memorias de dos familias obreras. Valencia: Universitat de València; 2012. 284 p.

Copiar al portapapeles