Product Documents

El feudalisme comptat i debatut

Formació i expansió del feudalisme català

M. Barceló, G. Feliu, A. Furió, M. Miquel, J. Sobrequés

Col·lecció: Història, 2

ISBN: 978-84-370-5671-5

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Coeditor: Museu d’Història de Catalunya

Any ed.: 2003

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 576 pp.

30,00 €

Sinopsi

Detalles

Fa a penes trenta o quaranta anys el feudalisme català encara era percebut com una variant marginal i imperfecta d'un feudalisme clàssic que es circumscrivia a l'espai comprès entre el Loira i el Rin. El col·loqui de Girona de 1985, organitzat sota el doble impuls renovador de les obres de Pierre Bonnassie i Pierre Guichard, capgirà radicalment aquesta visió, en valorar els trets originals del feudalisme català, de la seua formació i expansió, i en introduir paral·lelament l'estudi d'aquelles societats d'al-Andalus que a partir del segle XII van ser objecte de conquesta per part dels feudals catalans. Disset anys després, aquest nou col·loqui celebrat a Barcelona aprofundeix en moltes d'aquestes orientacions i línies de recerca, com ara l'examen dels processos de conquesta i colonització dins un procés més general d'expansió del feudalisme i el necessari recurs a l'arqueologia, imprescindible per a mesurar les grandàries, densitats i sentit dels establiments pagesos, tant feudals com andalusins. També s'hi examinen amb nova llum les relacions entre senyors i pagesos, atenent i integrant tant l'estructura de classes com les transformacions produïdes per les variables econòmiques, els canvis en les magnituds i la composició del producte agrari, el procés de diferenciació interna de la pagesia i l'emergència de nous grups socials.

Citació

Barceló, M. [Miquel] & Feliu, G. [Gaspar] & Furió, A. [Antoni] & Miquel, M. [Marina] & Sobrequés, J. [Jaume] (2003). El feudalisme comptat i debatut. Formació i expansió del feudalisme català. Universitat de València.

Barceló, Miquel y Feliu, Gaspar y Furió, Antoni y Miquel, Marina y Sobrequés, Jaume. El feudalisme comptat i debatut. Formació i expansió del feudalisme català. Universitat de València, 2003.

BARCELó, Miquel y FELIU, Gaspar y FURIó, Antoni y MIQUEL, Marina y SOBREQUéS, Jaume. El feudalisme comptat i debatut. Formació i expansió del feudalisme català. Valencia: Universitat de València, 2003. ISBN 978-84-370-5671-5.

Barceló, Miquel y Feliu, Gaspar y Furió, Antoni y Miquel, Marina y Sobrequés, Jaume. El feudalisme comptat i debatut. Formació i expansió del feudalisme català. Valencia: Universitat de València; 2003. 576 p.

Copiar al portapapeles