El Cabanyal

Un barrio patrimonial a rehabilitar

Trinidad Simó, amb fotografies de Francesc Jarque

ISBN: 978-84-370-9096-2

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Coeditor: Universitat Politècnica de València

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 24 cm

Pàgines: 128 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La historiadora Trinidad Simó visita de nou el Cabanyal, 40 anys després d'incloure en la seua tesi doctoral un apartat dedicat al barri anomenat «El modernisme valencià popular». Tal com va fer als anys 70, en aquest recorregut l'acompanya el fotògraf Francesc Jarque. Mitjançant el text i les imatges, el volum pretén deixar constància de com està el barri en l'actualitat, tenint en compte tots els canvis produïts ens els 40 anys que separa les visites. Tanmateix, el barri segueix viu, la trama urbanística és la mateixa, continuen en peu molts edificis que li donen caràcter i el carrer, malgrat que amb molts més cotxes, continua sent el punt de trobada del veïnat, on es parla, s'intercanvien opinions, es mira i es pren la fresca. El volum fa un repàs de la història del Cabanyal, des del seu origen com a barri mariner al segle XVIII, fins a la més recent actualitat de resistència i lluita.

Citació

Jarque, F. [Francesc] & Simó Terol, T. [Trinidad] (2013). El Cabanyal. Un barrio patrimonial a rehabilitar. Universitat de València.

Jarque, Francesc y Simó Terol, Trinidad. El Cabanyal. Un barrio patrimonial a rehabilitar. Universitat de València, 2013.

JARQUE, Francesc y SIMÓ TEROL, Trinidad. El Cabanyal. Un barrio patrimonial a rehabilitar. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9096-2.

Jarque, Francesc y Simó Terol, Trinidad. El Cabanyal. Un barrio patrimonial a rehabilitar. Valencia: Universitat de València; 2013. 128 p.

Copiar al portapapeles