El ayuntamiento de Valencia y la invasión napoleónica

María Pilar Hernando Serra

Col·lecció: Oberta, 105

ISBN: 978-84-370-5998-3

Matèria: història

Idioma: castellà

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 252 pp.

10,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El 23 de maig de 1808 la població de València s'alça contra l'ocupació de l'exèrcit de Napoleó. S'inicia llavors un període d'enfrontament bèl.lic contra un poder estranger i invasor. Tanmateix, aquesta no és una guerra a l'ús, convencional. En el rerefons d'aquesta rebel.lió s'albira l'afany de tot un poble per desprendre's de les seues tares, la lluita contra tot allò que impedia la construcció d'una nació avançada. Les ànsies de canvi que s'havien anat gestant durant el segle anterior irrompen a principis del segle XIX amb l'aparença d'una autèntica revolució. València queda dividida ideològicament entre els que accepten el domini francès, els afrancesats, i els que s'hi enfronten, absolutistes i liberals. El triomf dels liberals, tot i que fou efímer, va introduir canvis notoris en l'estructura del consistori valencià, dominat fins aleshores per una forta oligarquia urbana instal.lada <> en el poder municipal. 'El Ayuntamiento de Valencia y la invasión napoleónica' analitza la institució municipal durant els anys de la guerra de la Independència i, en especial, els efectes socials, polítics i, sobretot, econòmics, que va causar l'ocupació de la ciutat pel mariscal francès Louis Gabriel Suchet.

Citació

Hernando Serra, M. P. [María Pilar] (2004). El ayuntamiento de Valencia y la invasión napoleónica. Universitat de València.

Hernando Serra, María Pilar. El ayuntamiento de Valencia y la invasión napoleónica. Universitat de València, 2004.

HERNANDO SERRA, María Pilar. El ayuntamiento de Valencia y la invasión napoleónica. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5998-3.

Hernando Serra, María Pilar. El ayuntamiento de Valencia y la invasión napoleónica. Valencia: Universitat de València; 2004. 252 p.

Copiar al portapapeles