Product Documents

El auge de la brutalidad organizada

Una sociología histórica de la violencia

Siniša Malešević

Traducció: Mónica Granell Toledo

Col·lecció: Història, 190

ISBN: 978-84-9134-608-1

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 426

24,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Enfront de la creença generalitzada que la violència organitzada experimenta un declivi continu al llarg de la història, aquest llibre ofereix una anàlisi sociològica en profunditat que revela que, en realitat, va en augment. Malešević demostra que la violència està determinada per la capacitat organitzativa, la penetració ideològica i la microsolidaritat, més que no per les tendències biològiques, i això significa que, malgrat que les societats premodernes estan exposades a espectacles de crueltat i tortura, no compten amb els mitjans organitzatius necessaris per a matar sistemàticament milions de persones. L’autor suggereix que la violència no sols s’ha d’analitzar com un esdeveniment o un procés, sinó també a través del canvi en la percepció d’aquests esdeveniments i processos. I exposa el seu argument principal entorn a la proliferació de la violència organitzada a partir de la vinculació d’aquesta qüestió amb altres transformacions socials més àmplies que es produeixen en l’àmbit de les relacions entre entitats polítiques o entre grups. Aquest llibre, que se centra en les guerres, les revolucions, els genocidis i el terrorisme, mostra com les organitzacions socials modernes utilitzen la ideologia i la microsolidaritat per a mobilitzar el suport popular en favor de la violència a gran escala.

Citació

Malešević, S. [Siniša] (2020). El auge de la brutalidad organizada. Una sociología histórica de la violencia. Universitat de València.

Malešević, Siniša. El auge de la brutalidad organizada. Una sociología histórica de la violencia. Universitat de València, 2020.

MALEšEVIć, Siniša. El auge de la brutalidad organizada. Una sociología histórica de la violencia. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9134-608-1.

Malešević, Siniša. El auge de la brutalidad organizada. Una sociología histórica de la violencia. Valencia: Universitat de València; 2020. 426 p.

Copiar al portapapeles