Dos escritos destinados a la reina Isabel

Colación muy provechosa,Tratado de loores de San Juan Evangelista / edición y estudio de Carmen Parrilla

Hernando de Talavera

Col·lecció: Parnaseo, 24

ISBN: 978-84-370-9564-6

Matèria: filologia

Submatèries: filologia espanyola

Idioma: castellà

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 268 pp.

16,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La 'Colación muy provechosa' de Fra Hernando de Talavera figura entre els primers escrits dirigits a la reina Isabel en el primer lustre de govern. L'obra potencia la renovació individual i ressalta les propietats simbòliques de la reina de les aus. Aquesta mena de sermonari posava en mans d'Isabel un discurs moral programàtic per a l'ús de la nova governadora. El 'Breve Tractado de los loores de San Juan Evangelista', presidit per la doctrina cristològica, és una lloança perfecta de l'apòstol, en una argumentació dialèctica implacable, destinada a canalitzar la dimensió moral i espiritual de la religiositat cristiana de la jove reina. Les dues obres, doncs, reflecteixen tant la influència d'Hernando de Talavera sobre la monarca com l'interès d'aquesta per la lectura i la protecció de la cultura escrita.

Citació

De Talavera, H. [Hernando] & Parrilla, C. [Carmen] (2014). Dos escritos destinados a la reina Isabel. Colación muy provechosa,Tratado de loores de San Juan Evangelista / edición y estudio de Carmen Parrilla. Universitat de València.

De Talavera, Hernando y Parrilla, Carmen. Dos escritos destinados a la reina Isabel. Colación muy provechosa,Tratado de loores de San Juan Evangelista / edición y estudio de Carmen Parrilla. Universitat de València, 2014.

DE TALAVERA, Hernando y PARRILLA, Carmen. Dos escritos destinados a la reina Isabel. Colación muy provechosa,Tratado de loores de San Juan Evangelista / edición y estudio de Carmen Parrilla. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9564-6.

De Talavera, Hernando y Parrilla, Carmen. Dos escritos destinados a la reina Isabel. Colación muy provechosa,Tratado de loores de San Juan Evangelista / edición y estudio de Carmen Parrilla. Valencia: Universitat de València; 2014. 268 p.

Copiar al portapapeles