Product Documents

Dones i repressió franquista

Una guia pel seu estudi en València

Carlos Fuertes Muñoz i Vicenta Verdugo Martí, coords.

ISBN: 978-84-9134-443-8

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 29,7 cm

Pàgines: 160

24,00 €

Sinopsi

Detalles

Molts dels grans avanços en la recerca sobre la repressió franquista segueixen sense plasmar-se en els llibres de text. Les dones apareixen sota el franquisme com un subjecte passiu, obviant el seu protagonisme i la seua capacitat de resistència. Fruit d'aquesta constatació sorgeix aquesta guia el principal objectiu del qual és proporcionar una síntesi amena però rigorosa i actualitzada de la repressió franquista sobre les dones i de les seues pràctiques de resistència. S'ha realitzat un important treball de localització de textos d'historiadors especialistes, fotografies, documentació d'arxius públics, documentals, còmics, pel·lícules o testimoniatges orals. Juntament amb això, hem proposat diferents activitats amb una finalitat reflexiva i d'aprofundiment, fomentant el treball cooperatiu i bastint ponts amb les inquietuds de l'alumnat actual, amb el seu entorn i amb els problemes del present.

Citació

Fuertes Muñoz, C. [Carlos] & Verdugo Martí, V. [Vicenta ] (coords.) (2019). Dones i repressió franquista. Una guia pel seu estudi en València. Universitat de València.

Fuertes Muñoz, Carlos y Verdugo Martí, Vicenta (coords.). Dones i repressió franquista. Una guia pel seu estudi en València. Universitat de València, 2019.

FUERTES MUÑOZ, Carlos y VERDUGO MARTÍ, Vicenta (coords.). Dones i repressió franquista. Una guia pel seu estudi en València. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-443-8.

Fuertes Muñoz, Carlos y Verdugo Martí, Vicenta (coords.). Dones i repressió franquista. Una guia pel seu estudi en València. Valencia: Universitat de València; 2019. 160 p.

Copiar al portapapeles