Diálogos de apacible entretenimiento

Gaspar Lucas Hidalgo

Julio Alonso Asenjo, Abraham Madroñal, eds.

Col·lecció: Parnaseo, 11

ISBN: 978-84-370-7743-7

Matèria: filologia

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 198 pp.

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquests diàlegs, converses entre dos matrimonis i un bufó a la calor del foc en les tres nits de carnaval, en la reeixida carrera de les quals es va creuar la censura inquisitorial, són una suma d'unitats festives i jocoses. Aquest contar saborós forma part del impetuós cabal de literatura festiva de principis del segle XVII. Atribuïts tradicionalment a un desconegut Gaspar Lucas Hidalgo, a partir de les raons exposades en l'estudi introductori s'adjudiquen ara a fra Diego González Aguayo, catedràtic de la Universitat de Salamanca. Interrompuda l'edició dels Diàlegs en 1618, van reaparèixer en la Biblioteca d'Autors Espanyols en 1855. Però el seu mèrit literari i bon humor exigirien nova edició amb criteris de la moderna filologia, per a posar en mans del lector actual tan entretinguda obra en la seua fresca ufana.

Citació

Alonso, J. [Julio] & Hidalgo, G. L. [Gaspar Lucas] & Madroñal, A. [Abraham] (2010). Diálogos de apacible entretenimiento. Universitat de València.

Alonso, Julio y Hidalgo, Gaspar Lucas y Madroñal, Abraham. Diálogos de apacible entretenimiento. Universitat de València, 2010.

ALONSO, Julio y HIDALGO, Gaspar Lucas y MADROÑAL, Abraham. Diálogos de apacible entretenimiento. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7743-7.

Alonso, Julio y Hidalgo, Gaspar Lucas y Madroñal, Abraham. Diálogos de apacible entretenimiento. Valencia: Universitat de València; 2010. 198 p.

Copiar al portapapeles