Destí: vida. Crònica fotogràfica de l’èxode ucraïnès per Benito Pajares

Desirée Juliana Colomer, coord.

ISBN: 978-84-9133-542-9

Matèria: art, història, sociologia i política

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2022

Enquadernació: rústica

Format: 24 x 21 cm

Pàgines: 96

15,00 €

Sinopsi

Detalles

En la matinada del 7 de març de 2022, el rectorat de la Universitat de València rebia el primer autobús amb 52 refugiats ucraïnesos que arribaven a València, evacuats i traslladats per la Fundación Juntos por la Vida. El seu viatge havia començat en aldees i ciutats d’Ucraïna des d’on van eixir a la recerca de vida i pau. L’1 de març, el fotoperiodista Benito Pajares arribava a Przemysl, a la frontera de Polònia, amb un petit grup de voluntaris de l’ONG Juntos por la Vida, que no dubtaren a viatjar fins allà quan començà la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus. El seu esperit solidari l’impulsà a anar-hi per a col·laborar com a voluntari en l’evacuació i el trasllat de refugiats. Començava l'èxode de milers de persones –la majoria dones amb xiquets i xiquetes– a la recerca d'un lloc segur, sense alarmes, sense bombes. Les seues mirades, la tristesa, la desolació, la ràbia, el dolor, el fred, la por, el futur incert i les emocions i sentiments que revelaven els seus rostres, foren captats en la crònica fotogràfica de Benito Pajares que es mostra en aquest llibre.

Índex

Índex

Rectora i Vicerectora de Cultura i Societat, Universitat de València

Presidenta de Juntos por la Vida

Cònsol Honorari d’Ucraïna

Alcalde d’Irpin

Plànol de localització

Fotografies

Citació

Juliana Colomer, D. [Desirée ] (coord.) (2022). Destí: vida. Crònica fotogràfica de l’èxode ucraïnès per Benito Pajares. Universitat de València.

Juliana Colomer, Desirée (coord.). Destí: vida. Crònica fotogràfica de l’èxode ucraïnès per Benito Pajares. Universitat de València, 2022.

JULIANA COLOMER, Desirée (coord.). Destí: vida. Crònica fotogràfica de l’èxode ucraïnès per Benito Pajares. Valencia: Universitat de València, 2022. ISBN 978-84-9133-542-9.

Juliana Colomer, Desirée (coord.). Destí: vida. Crònica fotogràfica de l’èxode ucraïnès per Benito Pajares. Valencia: Universitat de València; 2022. 96 p.

Copiar al portapapeles