Derechos sucesorios del cónyuge y reglamento sucesorio de la UE

Josefina Alventosa del Río

ISBN: 978-84-9134-900-6

Matèria: dret

Idioma: castellà

Any ed.: 2021

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 398

35,00 €

Sinopsi

Detalles

Una anàlisi de l’impacte que ha tingut el reglament successori europeu en el dret espanyol, especialment, en els drets successoris del cònjuge vidu, la regulació dels quals en el nostre ordenament jurídic presenta unes especificitats particulars, com ara són la possibilitat de contraure matrimoni persones del mateix sexe i l’existència d’una legislació civil en cada comunitat autònoma, cosa que origina una conflictivitat especial, tant en l’àmbit intern com en l’internacional. Cal afegir-hi que aquests drets manquen de regulació pròpia en el reglament, encara que la situació successòria del cònjuge vidu s’insereix en un marc jurídic molt més ampli que en determinarà la configuració. De tot això es deriva una problemàtica complexa i uns certs buits legals, per la qual cosa s’examina detalladament quin ha estat l’abast de la norma internacional sobre aquests drets, tenint en compte les diverses solucions que ha aportat la doctrina científica i els pronunciaments dels tribunals sobre aquest tema, especialment els del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i la postura que s’ha mantingut en les resolucions de l’actualment denominada Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública.

Citació

Alventosa del Río, J. [Josefina] (2021). Derechos sucesorios del cónyuge y reglamento sucesorio de la UE. Universitat de València.

Alventosa del Río, Josefina. Derechos sucesorios del cónyuge y reglamento sucesorio de la UE. Universitat de València, 2021.

ALVENTOSA DEL RÍO, Josefina. Derechos sucesorios del cónyuge y reglamento sucesorio de la UE. Valencia: Universitat de València, 2021. ISBN 978-84-9134-900-6.

Alventosa del Río, Josefina. Derechos sucesorios del cónyuge y reglamento sucesorio de la UE. Valencia: Universitat de València; 2021. 398 p.

Copiar al portapapeles