Product Documents

De mujeres y partos

Matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX

Mª José Alemany Anchel

ISBN: 978-84-370-9861-6

Matèria: història, medicina

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23,5 cm

Pàgines: 324 pp.

18,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Les transformacions econòmiques i socials que es van produir a Espanya durant la segona meitat del segle XX, van provocar un canvi substancial en la vivència del part per a les dones, que van passar de ser actes íntims en el domicili de les parteres amb l'atenció d'una matrona, a ser actes quirúrgics i medicalitzats en els grans centres hospitalaris. Les matrones van ser testimonis excepcionals d'aquest canvi. A partir de llavors se subordinaran definitivament als metges com a efecte de la rígida jerarquia hospitalària. Aquest llibre arreplega els discursos i les pràctiques assistencials de les matrones que van protagonitzar aquesta evolució i les seues reflexions entorn de les actuacions professionals, les relacions amb els metges, la defensa de les seues competències en l'atenció al part normal i la seua constant labor per respectar l'autonomia de les dones en el procés de parir.

Citació

Alemany Anchel, M. J. [Mª José] (2016). De mujeres y partos. Matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX. Universitat de València.

Alemany Anchel, Mª José. De mujeres y partos. Matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX. Universitat de València, 2016.

ALEMANY ANCHEL, Mª José. De mujeres y partos. Matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX. Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9861-6.

Alemany Anchel, Mª José. De mujeres y partos. Matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX. Valencia: Universitat de València; 2016. 324 p.

Copiar al portapapeles