Product Documents

De compañero a contrarrevolucionario

La Revolución cubana y el cine de Tomás Gutiérrez Alea

Joan del Alcázar Garrido, Sergio López Rivero

Col·lecció: Història, 81

ISBN: 978-84-370-7660-7

Matèria: història

Idioma: castellà

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 160 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquell fet històric ple d'esperança que es va inaugurar el primer de gener de 1959, que tant alegria, admiració i expectatives va despertar, si més no s'ha convertit en part d'una articulació mítica, que justifica les relacions i institucions en l'anomenat món revolucionari. A alliberar-nos del mite revolucionari i de la seva funció legitimadora, ens ha ajudat el cinema de Tomás Gutiérrez Alea. La seua obra ens permet acostar-nos a la comprensió de la polièdrica realitat cubana. Amb un bon anàlisi de les pel.lícules realitzades durant les quatre dècades de revolució que va viure el director, podem entendre millor el present, la conjuntura actual del règim cubà. Gràcies a l'enorme agudesa analítica i discursiva de les seves pel.lícules hem pogut mirar de cara a aquest fenomen històric que és la revolució cubana.

Citació

Alcàzar, J. d. [Joan del] & López Rivero, S. [Sergio] (2009). De compañero a contrarrevolucionario. La Revolución cubana y el cine de Tomás Gutiérrez Alea. Universitat de València.

Alcàzar, Joan del y López Rivero, Sergio. De compañero a contrarrevolucionario. La Revolución cubana y el cine de Tomás Gutiérrez Alea. Universitat de València, 2009.

ALCàZAR, Joan del y LóPEZ RIVERO, Sergio. De compañero a contrarrevolucionario. La Revolución cubana y el cine de Tomás Gutiérrez Alea. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7660-7.

Alcàzar, Joan del y López Rivero, Sergio. De compañero a contrarrevolucionario. La Revolución cubana y el cine de Tomás Gutiérrez Alea. Valencia: Universitat de València; 2009. 160 p.

Copiar al portapapeles