D’Ors a Fuster

Per una història de l’assaig en la literatura contemporània

Gonçal López-Pampló

Col·lecció: Càtedra Joan Fuster, 21

ISBN: 978-84-9134-004-1

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Coeditor: Càtedra Joan Fuster

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 25 cm

Pàgines: 216 pp.

14,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

S’ha escrit molt sobre Eugeni d’Ors o Joan Fuster, entre altres noms clau de l’assaig del segle xx. Així i tot, les aproximacions, en general, s’han centrat més en la seua trajectòria literària i intel·lectual (quan no directament biogràfica) que no en el desenvolupament del gènere literari. Encara no disposem d’una visió de conjunt que, més enllà de les individualitats o dels moviments concrets, expose i explique quina ha estat la història de l’assaig a partir d’una concepció sistemàtica del concepte. Aquest llibre, que combina la reflexió sobre el gènere amb l’anàlisi de les seues manifestacions en la literatura catalana contemporània i actual, aspira a proporcionar algunes idees que servisquen com a base per a la construcció d’aquesta història.

Biografía

Gonçal López-Pampló (València, 1982) és doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Filologia Catalana i Filologia Anglesa. Des de 2007 és professor associat de la Universitat de València i s’ha especialitzat en teoria i història de la literatura. Fruit de la seua tasca investigadora, ha publicat nombrosos treballs acadèmics (articles en revistes científiques i capítols de llibre), en particular al voltant de l’assaig com a gènere literari i la seua evolució en la literatura contemporània, tema al qual va dedicar la tesi doctoral. Col·labora habitualment en publicacions periòdiques (Eldiario.es, Saó, Caràcters...) amb articles de caire més divulgatiu. Vinculat professionalment al món editorial, en 2014 va assumir la direcció literària d’Edicions Bromera.

Citació

López-Pampló, G. [Gonçal] (2017). D’Ors a Fuster. Per una història de l’assaig en la literatura contemporània. Universitat de València.

López-Pampló, Gonçal. D’Ors a Fuster. Per una història de l’assaig en la literatura contemporània. Universitat de València, 2017.

LÓPEZ-PAMPLÓ, Gonçal. D’Ors a Fuster. Per una història de l’assaig en la literatura contemporània. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9134-004-1.

López-Pampló, Gonçal. D’Ors a Fuster. Per una història de l’assaig en la literatura contemporània. Valencia: Universitat de València; 2017. 216 p.

Copiar al portapapeles