Product Documents

D'ahir a avui

250 anys de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles

Román de la Calle, Miguel Ángel Catalá Gorgues, Manuel Muñoz Ibáñez

ISBN: 978-84-9133-204-6

Matèria: art

Submatèries: patrimoni artístic

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 22,5 x 28 cm

Pàgines: 208

30,00 €

Sinopsi

Detalles

La Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València va nàixer l’any 1754, quan un grup d’artistes valencians va impulsar la creació d’una Acadèmia de Belles Arts amb la finalitat de millorar l’ensenyament de les diferents disciplines que s’impartien llavors. A partir de 1968, la Universitat de València s’hi va implicar i es va convertir en la seu. Els ensenyaments incloïen diverses matèries: Principis i Estampes, Pintura, Escultura, Gravat i Arquitectura, i des de 1784 una nova disciplina: Dibuixos de Flors i Adorns aplicats als teixits, orientats a la confecció de models destinats a la indústria sedera, que en aquella època fou de gran importància per a l’economia valenciana. Paral·lelament, la nova institució va anar acumulant un extens patrimoni artístic, procedent tant de les peces de professors i alumnes com de donacions. Uns anys més tard, l’Acadèmia va començar a mostrar, a La Nau, les primeres exposicions públiques de belles arts. Per a commemorar els 250 anys de la seua creació es presenta una mostra del patrimoni artístic acumulat al llarg dels segles, a la sala Acadèmia del Centre Cultural la Nau i al present catàleg.

Citació

De la Calle, R. [Román] & Catalá Gorgues, M. . [Miguel Ángel] & Muñoz Ibáñez, M. [Manuel] (2018). D'ahir a avui. 250 anys de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. Universitat de València.

De la Calle, Román y Catalá Gorgues, Miguel Ángel y Muñoz Ibáñez, Manuel. D'ahir a avui. 250 anys de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. Universitat de València, 2018.

DE LA CALLE, Román y CATALÁ GORGUES, Miguel Ángel y MUÑOZ IBÁÑEZ, Manuel. D'ahir a avui. 250 anys de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9133-204-6.

De la Calle, Román y Catalá Gorgues, Miguel Ángel y Muñoz Ibáñez, Manuel. D'ahir a avui. 250 anys de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. Valencia: Universitat de València; 2018. 208 p.

Copiar al portapapeles