Compliance y prevención de delitos de corrupción

Ángela Matallín Evangelio, dir.

ISBN: 978-84-9134-344-8

Matèria: dret

Idioma: castellà

Coeditor: Tirant lo Blanch

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 21,5 cm

Pàgines: 392

33,90 €

Sinopsi

Detalles

La realitat de les pràctiques corruptes no és nova ni exclusiva d’una determinada forma de govern, encara que al nostre país apreciem durant els últims anys que els seus efectes soscaven els fonaments de l’Estat de Dret. La corrupció es consolida com l’enemic natural de la democràcia, ja que infringeix els principis essencials sobre els quals aquesta s’assenta: anul·la el significat de la representativitat de les majories i el dogma que tota activitat pública ha d’atendre a l’interès general dels ciutadans sense prevalença de l’interès privat. En aquest marc, la responsabilitat penal de les persones jurídiques i els delictes relacionats amb la corrupció apareixen com una realitat maridada que coexisteix amb més freqüència del que seria desitjable. Per afrontar-la, el legislador ha incorporat l’exigència de programes de compliment (‘compliance programs’), que si es realitzen correctament tractaran de minimitzar-ne els efectes. Tanmateix, les mesures legislatives no són suficients i l’adequada prevenció dels delictes de corrupció de què pot ser responsable una persona jurídica requereix estudis dogmàtics com el que ara s’ofereix amb l’objectiu d’afrontar la seua diversitat tipològica i la seua fenomenologia, per tractar d’oferir solucions estratègiques preventives i reparadores.

Citació

Matallín Evangelio, . [Ángela ] (dir.) (2018). Compliance y prevención de delitos de corrupción. Universitat de València.

Matallín Evangelio, Ángela (dir.). Compliance y prevención de delitos de corrupción. Universitat de València, 2018.

MATALLÍN EVANGELIO, Ángela (dir.). Compliance y prevención de delitos de corrupción. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9134-344-8.

Matallín Evangelio, Ángela (dir.). Compliance y prevención de delitos de corrupción. Valencia: Universitat de València; 2018. 392 p.

Copiar al portapapeles