Product Documents

Cent anys fent llibres

La trajectòria d'una editorial universitària. PUV, 1920-2020

Edició a cura de Maite Simón

ISBN: 978-84-9134-894-8

Matèria: història

Submatèries: història de la cultura i la universitat

Idioma: català

Any ed.: 2021

Enquadernació: cartoné

Format: 26,5 x 23,5 cm

Pàgines: 384

30,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Fer llibres és un ofici antic que incorpora una tradició de segles a la modernització a què conviden els nous temps. I és que la universitat, ja des dels seus orígens, manté amb els llibres un vincle indissoluble. Ara la societat de la informació i el coneixement ha obligat a reformular els processos, les tasques, els suports i fins i tot les relacions, el que podem denominar la «cuina» dels llibres, per a adaptar-se a la «revolució» editorial. Factor humà, coneixement acumulat i tecnologia es combinen amb els aspectes específics de l'edició universitària per a donar lloc al que avui dia és PUV, el segell editorial de la Universitat de València. El nostre centenari constitueix una oportunitat idònia per a cabdellar el fil temporal i preguntar-nos per les senyes d'identitat d'un servei imprescindible que contribueix al compliment d'una de les missions fonamentals de la institució. Amb Cent anys fent llibres, lema encunyat també per al centenari de l'editorial, obrim de bat a bat les portes de Publicacions de la Universitat de València, convidem a resseguir-ne la trajectòria i a participar, encara, de la història que ens queda per fer.

Biografía

Maite Simón, llicenciada en Filologia Catalana i diplomada en Magisteri per la UV, és cap d’edició de Publicacions de la Universitat de València, on treballa com a editora des de 1988 gestionant els projectes editorials i les edicions acadèmiques i promovent la projecció social i professional de l’editorial mitjançant les relacions intersectorials, tant interuniversitàries com amb entitats privades. Ha formart part de diverses juntes directives de l’Associació d’Editorials del País Valencià i en l’actualitat n’ocupa la secretaria. És membre del consell de direcció de la col·lecció Aldea Global (UAB, UJI, UPF i UV), del consell de redacció de la ‘Revista Valenciana de Filologia’ (IAM) i editora de ‘Scripta. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna’ (UV). Ha estat, junt amb Amparo Jesús-Maria, coordinadora de la comissió organitzadora del centenari de PUV i comissària de l’exposició «100 anys fent llibres».

Índex

Índex

ÍNDEX

Salutació institucional

Presentació

CENT ANYS FENT LLIBRES. La trajectòria d’una editorial universitària PUV, 1920-2020

Nota a l’edició

Primera part

LA UNIVERSITAT I ELS LLIBRES, UNA HISTÒRIA MÉS QUE CENTENÀRIA

Segona part

LA CUINA DELS LLIBRES

1 L’ofici d’editar... llibres universitaris

2 La corrección: retazos de una profesión invisible

3 Elogi del llibre ben fet. Conversa amb Josep Palàcios

4 Les línies editorials i la construcció del catàleg

5 Els noms del catàleg, més enllà del món acadèmic

6 Les coedicions universitàries

7 Altres formes d’editar: les publicacions electròniques

Tercera part

LA «REVOLUCIÓ» EDITORIAL

1 L’aposta digital: llibres a l’abast

2 Notes sobre la gestió editorial

3 Els llibres universitaris al carrer: llibreries i fires

4 La Llibreria de la Universitat, un projecte pioner

5 Les aliances sectorials interuniversitàries i l’associacionisme gremial

6 Las publicaciones académicas: valor, calidad y prestigio

Apèndixs

Premis i reconeixements

Un segle al front de l’editorial

Índex onomàstic

Citació

Simón Méndez, M. [Maite ] (ed.) (2021). Cent anys fent llibres. La trajectòria d'una editorial universitària. PUV, 1920-2020. Universitat de València.

Simón Méndez, Maite (ed.). Cent anys fent llibres. La trajectòria d'una editorial universitària. PUV, 1920-2020. Universitat de València, 2021.

SIMÓN MÉNDEZ, Maite (ed.). Cent anys fent llibres. La trajectòria d'una editorial universitària. PUV, 1920-2020. Valencia: Universitat de València, 2021. ISBN 978-84-9134-894-8.

Simón Méndez, Maite (ed.). Cent anys fent llibres. La trajectòria d'una editorial universitària. PUV, 1920-2020. Valencia: Universitat de València; 2021. 384 p.

Copiar al portapapeles