Product Documents

Cartes de poblament valencianes modernes. Vol.II

(segles XVI-XVIII)

Enric Guinot Rodríguez, Manuel Ardit Lucas, eds.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 62b

ISBN: 978-84-370-9758-9

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm.

Pàgines: 908 pp.

50,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest és el segon volum d’una obra que, de manera novedosa, edita exhaustivament les cartes de població valencianes dels segles XVI-XVIII. Les cartes pobles són els documents que utilitzà el poder feudal (monarquia, noblesa laica i eclesiàstica) per a dirigir els processos de repoblament i colonització. Durant el temps de les conquestes medievals de les terres d’Al-Àndalus foren un instrument usual en el marc del que anomenem la repoblació dels segles XII al XIV, i el mateix tornà a passar en un episodi crucial i traumàtic com l’expulsió dels moriscos valencians al principi del segle XVII. Però cal tenir en compte que també foren utilitzades per la noblesa o la corona al llarg dels segles en processos més locals de fundació de noves viles i localitats, de la posada en explotació de zones no cultivades fins aleshores i, en general, per regular o modificar les condicions de poblament dels vassalls d’una senyoria concreta.

Citació

Ardit, M. [Manuel] & Guinot Rodríguez, E. [Enric] (2016). Cartes de poblament valencianes modernes. Vol.II. (segles XVI-XVIII). Universitat de València.

Ardit, Manuel y Guinot Rodríguez, Enric. Cartes de poblament valencianes modernes. Vol.II. (segles XVI-XVIII). Universitat de València, 2016.

ARDIT, Manuel y GUINOT RODRíGUEZ, Enric. Cartes de poblament valencianes modernes. Vol.II. (segles XVI-XVIII). Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9758-9.

Ardit, Manuel y Guinot Rodríguez, Enric. Cartes de poblament valencianes modernes. Vol.II. (segles XVI-XVIII). Valencia: Universitat de València; 2016. 908 p.

Copiar al portapapeles