Product Documents

Bajo el signo de las artistas

Mujeres, profesiones de arte y modernidad

Maria Antonietta Trasforini

Traducció: M. Josep Cuenca

Col·lecció: Estètica&Crítica, 28

ISBN: 978-84-370-7321-7

Matèria: art

Submatèries: teoria i ensenyament

Idioma: castellà

Coeditor: Fundació General de la Universitat. Patronat Martínez Guerricabeitia

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 20 cm

Pàgines: 232 pp.

19,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El 1989 pels carrers de Nova York van aparèixer grans anuncis signats per les Guerrillas Girls, un grup d'artistes anònimes que representen les puntes mediàtiques d'un llarg període de conflictes i denúncies respecte al silenci i la invisibilitat de les dones en les arts. A la tradicional pregunta sobre l'escassesa de les grans artistes, una historiadora de l'art ha contestat recordant l'existència d'una manca anàloga de grans pianistes de jazz lituans o de grans tennistes esquimals. A part de la provocació, es tracta d'entendre si i fins a quin punt les asimetries de gènere contribueixen a definir el que és art i el que no ho és, qui mereix ser recordat o, per contra, oblidat. Desplegant una documentació àmplia i inexplorada, aquest volum pioner s'encarrega també de desmentir el mite de la creativitat menor i accessòria de les dones.

Índex

Índex

Introducción. Cómo el genio se convirtió en talento

I. ¿Qué tipo de artista?

II. El arte relacional

III. Artistas y modernidad

IV. Los caminos del talento

V. El ingreso en las profesiones

VI. Mercados de arte, competiciones y efectos de género

VII. «Nosotras, la nueva generación.». Artistas, mujeres nuevas, «flâneuses»

Conclusiones. El artista cultural

Referencias bibliográficas

Índice onomástico

Citació

Cuenca Ordinyana, M. J. [M. Josep] & Trasforini, M. A. [Maria Antonietta] (2009). Bajo el signo de las artistas. Mujeres, profesiones de arte y modernidad. Universitat de València.

Cuenca Ordinyana, M. Josep y Trasforini, Maria Antonietta. Bajo el signo de las artistas. Mujeres, profesiones de arte y modernidad. Universitat de València, 2009.

CUENCA ORDINYANA, M. Josep y TRASFORINI, Maria Antonietta. Bajo el signo de las artistas. Mujeres, profesiones de arte y modernidad. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7321-7.

Cuenca Ordinyana, M. Josep y Trasforini, Maria Antonietta. Bajo el signo de las artistas. Mujeres, profesiones de arte y modernidad. Valencia: Universitat de València; 2009. 232 p.

Copiar al portapapeles