Product Documents

Autoritat i autoritarisme

Una lectura des de la psicoanàlisi

Miquel Bassols i Puig

Col·lecció: Assaig, 51

ISBN: 978-84-9134-574-9

Matèria: psicologia i ciències de l'educació, sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21,5 cm

Pàgines: 198

14,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Des de principis del segle passat, assistim a una crisi de l’autoritat fundada en el patriarcat que té diverses conseqüències en les formes de vida i molt especialment en la política. La crisi d’autoritat, però, és tan antiga com l’autoritat mateix. Les diverses manifestacions que presenta –familiar, pedagògica, política o religiosa– són fets de llenguatge, es fonamenten en el poder de la paraula que rau en l’inconscient. Com més crisi d’autoritat hi ha, més retornen formes d’autoritarisme, amb un ús indiscriminat de la llei jurídica o de la força física. Què ens pot ensenyar la psicoanàlisi de Jacques Lacan per fer-ne una lectura actual? En primer lloc, la diferència entre autoritat i poder. I un fet que respon a l’estructura sexual de l’ésser humà: més enllà de l’autoritat fundada en la lògica fàl·lica, que funciona de manera binària amb el tot o res, s’obri el camp d’una autoritat fundada en la lògica femenina, que funciona considerant cada element un per un i amb el no-tot.

Citació

Bassols i Puig, M. [Miquel] (2020). Autoritat i autoritarisme. Una lectura des de la psicoanàlisi. Universitat de València.

Bassols i Puig, Miquel. Autoritat i autoritarisme. Una lectura des de la psicoanàlisi. Universitat de València, 2020.

BASSOLS I PUIG, Miquel. Autoritat i autoritarisme. Una lectura des de la psicoanàlisi. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9134-574-9.

Bassols i Puig, Miquel. Autoritat i autoritarisme. Una lectura des de la psicoanàlisi. Valencia: Universitat de València; 2020. 198 p.

Copiar al portapapeles