Autoritarismo monárquico y reacción municipal

La oligarquía urbana de Valencia desde Fernando el Católico a las germanías

Amparo Felipo Orts

Col·lecció: Oberta, 106

ISBN: 978-84-370-5920-4

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 328 pp.

18,00 €

Sinopsi

Detalles

L'autoritarisme reial reforçat per Ferran el Catòlic a la ciutat de València va provocar un seguit de tensions que, frenades per aquest monarca, es projectaran sobre el seu successor. De fet, el buit de poder que es va produir a la mort del primer i la debilitat política dels moments inicials del regnat de Carles V, foren aprofitats pel municipi per a tractar de recuperar la iniciativa perduda. Aquesta situació es complicaria encara més quan a la primavera de 1519 va començar el moviment de les Germanies, l'actuació del qual en el govern municipal tradueix, més que no una oposició a la gestió de l'emperador, el rebuig a una pràctica instaurada pel seu avi. Aquest complex procés històric és analitzat en profunditat en aquest llibre a través de les més altes magistratures municipals: jurats, racional, justícia civil, justícia criminal i mostassaf, per tal com és en l'intent de control d'aquests oficis on es posa més clarament de relleu la ingerència de l'autoritat monàrquica i la lluita entre el poder local i el poder reial pel domini del govern de la ciutat.

Citació

Felipo Orts, A. [Amparo] (2004). Autoritarismo monárquico y reacción municipal. La oligarquía urbana de Valencia desde Fernando el Católico a las germanías. Universitat de València.

Felipo Orts, Amparo. Autoritarismo monárquico y reacción municipal. La oligarquía urbana de Valencia desde Fernando el Católico a las germanías. Universitat de València, 2004.

FELIPO ORTS, Amparo. Autoritarismo monárquico y reacción municipal. La oligarquía urbana de Valencia desde Fernando el Católico a las germanías. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5920-4.

Felipo Orts, Amparo. Autoritarismo monárquico y reacción municipal. La oligarquía urbana de Valencia desde Fernando el Católico a las germanías. Valencia: Universitat de València; 2004. 328 p.

Copiar al portapapeles