Product Documents

Antoni Almúnia: Libre de tots los actes, letres, privilegis y altres qualsevol provisions del Consell d'Oriola

Antoni Mas i Miralles, ed.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 35

ISBN: 978-84-370-7108-4

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 516 pp.

45,00 €

Sinopsi

Detalles

A l'inici del segle XVII, el consell municipal d'Oriola va encarregar l'elaboració d'un índex per a poder localitzar fàcilment tota la documentació conservada en el seu arxiu. Aquest manuscrit, conservat a l'Arxiu Històric Municipal de Múrcia, amb el títol, poc coherent, de Noticiario oriolense (1303 a 1620), recull tots els papers administratius que el seu compilador, el notari Antoni Almúnia, trobà en l'arxiu de la Sala de la ciutat d'Oriola. El conjunt documental abraça des del 1265, any de la conquesta de Jaume I de les terres que se situaven al sud de la línia històrica Busot-Biar, i per tant també Oriola, fins al 1620, any en què el notari dóna per acabat el llibre. Des del punt de vista del contingut, en una primera part es recullen només els privilegis de la ciutat, mentre que en la segona ja s'incorporen també tota mena d'actes municipals.

Índex

Índex

Introducció

1. El manuscrit

2. El copista

3. El contingut

4. La llengua

5. L’onomàstica

6. Les normes d’edició

7. Els agraïments

8. La bibliografia

Libre de tots los actes, letres privilegis y altres qualsevol provisions

Índex antroponímic

Índex toponímic general

Índex toponímic dels termes generals d’Oriola

Citació

Mas i Miralles, A. [Antoni] (2008). Antoni Almúnia: Libre de tots los actes, letres, privilegis y altres qualsevol provisions del Consell d'Oriola. Universitat de València.

Mas i Miralles, Antoni. Antoni Almúnia: Libre de tots los actes, letres, privilegis y altres qualsevol provisions del Consell d'Oriola. Universitat de València, 2008.

MAS I MIRALLES, Antoni. Antoni Almúnia: Libre de tots los actes, letres, privilegis y altres qualsevol provisions del Consell d'Oriola. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7108-4.

Mas i Miralles, Antoni. Antoni Almúnia: Libre de tots los actes, letres, privilegis y altres qualsevol provisions del Consell d'Oriola. Valencia: Universitat de València; 2008. 516 p.

Copiar al portapapeles