Història i Memòria del Franquisme

Política editorial

 

Temàtica i abast de la col·lecció

La col·lecció "Història i Memòria del Franquisme" publica treballs de recerca de provada qualitat en el camp dels estudis sobre el franquisme. Com el seu títol indica, es publiquen en la col·lecció tant textos relatius a la història i la historiografia sobre el franquisme com aquells altres relacionats amb el camp de la memòria històrica, sempre des del prevalgut de la qualitat, les perspectives teòriques i metodològiques més actuals, així com l’interès social. Publica textos originals, a més d’eventuals traduccions i, en casos especialment significatius, reedicions.

L’objecte principal és el de contribuir a l’avanç del coneixement científic i la difusió social del mateix, donant a conèixer els resultats de les recerques històriques més rellevants i noves sobre el franquisme, així com posar a l’abast del públic aquelles memòries que per la seva qualitat i rellevància es consideren de particular interès per ampliar els coneixements sobre les diferents temàtiques relacionades amb el període franquista en sentit ampli que inclou tant antecedents com llegats o conseqüències. Suposa una col·lecció oberta a experiències prèvies i posteriors..

L’aportació de la col·lecció consisteix a seleccionar aquells treballs relatius al franquisme que per la seva qualitat, rellevància i caràcter innovador des d’un punt de vista metodològic i que contribueixen a enriquir notablement l’àrea de coneixement d’història contemporània d’Espanya, especialment quant al segle XX.

La col·lecció va dirigida a un extens espectre de lectors potencials interessats en el coneixement o l’estudi sobre el període de la guerra civil i la dictadura franquista. En aquest sentit, el seu públic inclou investigadors i professors universitaris especialitzats o interessats en l’estudi del franquisme, estudiants universitaris i, en general, a un públic ampli interessat en el coneixement d’una de les etapes més rellevants de la nostra història contemporània.

 

Sistema d’avaluació de propostes

Els originals rebuts se sotmetran a la consideració del Comité editorial de PUV, que, en un termini màxim de 90 dies hàbils, podrà acceptar o desestimar les propostes presentades, d’acord amb les línies editorials pròpies i altres consideracions com la possible viabilitat tècnica i econòmica. El Comité editorial de PUV sol·licitarà informes externs per a documentar o reforçar la seua decisió. Aquests informes seran sempre confidencials i en cap cas es facilitaran als autors/es de les propostes. El termini de resolució, en aquest cas, s’incrementarà en 90 dies.

En cas que la proposta presentada siga acceptada es contactarà per escrit amb l’autor/a per a iniciar el procés corresponent (adaptar l’original a les normes de presentació, fixar les condicions de l’edició, signar el contracte d’edició i iniciar el procés de producció). En el cas que no siga acceptada se li enviarà una resolució raonada. En cas de no obtindre resposta a la seua sol·licitud en el termini màxim de sis mesos, els autors/es podran disposar del seu original per a la seua publicació en una altra editorial com consideren oportú.

Com a mostra de la qualitat editorial aplicada en les nostres publicacions, tots els llibres editats per PUV que hagen sigut sotmesos a avaluació externa per parells portaran el Segell PUV en la pàgina de crèdits.

 

Condicions de publicació en repositoris

La política editorial de Publicacions de la Universitat de València en relació amb el dipòsit en repositoris institucionals de materials publicats per PUV és la següent:

  1. En el cas d’obres col·lectives, els/les autors/es podran dipositar en accés obert la versió «pre-print» del seu article o capítol de llibre transcorreguts 6 mesos des de la publicació oficial del volum complet.
  2. En el cas de monografies individuals, els/les autors/es podran dipositar en accés obert la versió «pre-print» del seu llibre transcorreguts 12 mesos des de la publicació oficial.