El gremio docto

Organización corporativa y gobierno en la Universidad de México en el siglo XVI

Armando Pavón Romero

Col·lecció: Cinc Segles

ISBN: 978-84-370-7967-7

Matèria: dret, història

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: cartoné

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 392 pp.

25,00 €

Sinopsi

Detalles

La Universitat de Mèxic va ser una de les tres primeres universitats creades fora del continent europeu per la Corona espanyola. Les llibertats escolars eren entrebancs per als interessos centralitzadors de la corona, per la qual cosa la monarquia castellana va començar a restringir-les. A Mèxic, el procés de centralització va ser directe, els doctors no sols dominaven els claustres, sinó que la universitat mexicana del segle XVI era controlada per un petit grup de doctors: primer van ser els membres del consell catedralici i, en una segona etapa, els poderosos jutges de l'audiència de Mèxic. No obstant això, mig segle va ser temps suficient per donar lloc a un grup de doctors novohispans que van procurar disputar aquell poder. Aquesta història és l'objecte del present volum.

Citació

Pavón Romero, A. [Armando] (2010). El gremio docto. Organización corporativa y gobierno en la Universidad de México en el siglo XVI. Universitat de València.

Pavón Romero, Armando. El gremio docto. Organización corporativa y gobierno en la Universidad de México en el siglo XVI. Universitat de València, 2010.

PAVÓN ROMERO, Armando. El gremio docto. Organización corporativa y gobierno en la Universidad de México en el siglo XVI. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7967-7.

Pavón Romero, Armando. El gremio docto. Organización corporativa y gobierno en la Universidad de México en el siglo XVI. Valencia: Universitat de València; 2010. 392 p.

Copiar al portapapeles