Walter Benjamin

Una vida en los textos

Bruno Tackels

Traducció: Josep Aguado Codes, Inmaculada Miñana Arnao

Col·lecció: Biografías, 22

ISBN: 978-84-370-8825-9

Matèria: filosofia

Idioma: castellà

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 672 pp.

35,00 €

Sinopsi

Detalles

Walter Benjamin, filòsof, autor de Passatges, de Crònica de Berlín, va passar la seua vida intentant comprendre el món a través dels llibres. Amic de Brecht i de Scholem, cosí d'Hannah Arent, nascut d'un ambient burgès, Benjamin trenca molt ràpid amb la seua família i, amb els cercles intel·lectuals de Berlín, veu com la seua visió del món s'oposa a la deliqüescència de Weimar i després a l'ascens del nazisme, que li forçarà a l'exili. Bruno Tackels relata la lenta deriva d'aquest immens intel·lectual que no pot viure sense la seua biblioteca i la seua transformació inevitable en un personatge desarrelat, perseguit pel feixisme i abocat, finalment, al suïcidi. A partir d'un treball monumental, basant-se en documentació inèdita, l'autor s'endinsa en la biografia amb una perspectiva molt personal: el llibre s'obri amb una carta que li envia a Benjamin més enllà de la mort.

Citació

Aguado, J. [Josep] & Miñana, I. [Inmaculada] & Tackels, B. [Bruno] (2012). Walter Benjamin. Una vida en los textos. Universitat de València.

Aguado, Josep y Miñana, Inmaculada y Tackels, Bruno. Walter Benjamin. Una vida en los textos. Universitat de València, 2012.

AGUADO, Josep y MIÑANA, Inmaculada y TACKELS, Bruno. Walter Benjamin. Una vida en los textos. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8825-9.

Aguado, Josep y Miñana, Inmaculada y Tackels, Bruno. Walter Benjamin. Una vida en los textos. Valencia: Universitat de València; 2012. 672 p.

Copiar al portapapeles