Vetas de Ilustración

Reflexiones sobre feminismo e Islam

Celia Amorós

Col·lecció: Feminismos

ISBN: 978-84-376-2532-4

Matèria: estudis feministes

Idioma: castellà

Coeditor: Ediciones Cátedra, Instituto de la Mujer

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21 cm.

Pàgines: 312 pp.

20,40 €

Sinopsi

Detalles

El present llibre tracta de situar el feminisme front a dos dels seus referents polèmics dins l'era de la globalització: el multiculturalisme i l'etnocentrisme. Constatem que les cultures són realitats socials i ideològiques complexes en les que es produeixen hibridacions i processos crítics i reflexius, dissensions, relleus de legitimitats: el que es pot anomenar vetes d'Il·lustració. Es pot contrastar, estudiant el cas de l'Islam, que en aquestes vetes, es produeixen problematitzacions i irracionalitzacions de la condició femenina que són característiques del feminisme. S'analitza com tenen lloc en els relleus dels discursos patriarcals al voltant de les dones, que deixen un espai per a que aquestes prossegueixen a la seua pròpia autodesignació. S'il.lustra per fi, amb aquesta anàlisi i es contrasta amb els moviments socials com el francés «Ni putes ni submises».

Citació

Amorós, C. [Celia] (2009). Vetas de Ilustración. Reflexiones sobre feminismo e Islam. Universitat de València.

Amorós, Celia. Vetas de Ilustración. Reflexiones sobre feminismo e Islam. Universitat de València, 2009.

AMORóS, Celia. Vetas de Ilustración. Reflexiones sobre feminismo e Islam. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-376-2532-4.

Amorós, Celia. Vetas de Ilustración. Reflexiones sobre feminismo e Islam. Valencia: Universitat de València; 2009. 312 p.

Copiar al portapapeles