Product Documents

Paisajes de conquista

Cambio cultural y geográfico en la España medieval

Thomas F. Glick

Traducció: Josep Torró

Col·lecció: Història, 25

ISBN: 978-84-370-6615-8

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 246 pp.

18,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre tracta, en bona mesura, de les pautes d'assentament i de com pobles de diferents cultures i ordres socials van organitzar històricament un mateix espai. Partint de la situació del món rural romà tardà, s'hi analitzen les trasformacions que van suposar la formació d'al-Andalus i, ja a la baixa edat mitjana, la seua conquesta i colonització pels regnes feudals cristians. En aquesta perspectiva, les aportacions més innovadores de l'arqueologia extensiva i una relectura de les fonts documentals permeten estudiar els processos de canvi cultural, de les xarxes d'assentaments i dels paisatges agraris, amb especial atenció a la irrigació, la tecnologia hidràulica i la gestió de l'aigua. La irrigació es trobava en la base mateixa de l'agricultura islàmica, però també de la cristiana i tanmateix, les dues societats van desenvolupar la gestió de l'aigua de manera notablement distinta, seguint unes lògiques que remeten tant a condicionaments culturals com a les profundes diferències de la seua estructura social.

Citació

Glick, T. F. [Thomas F.] & Torró, J. [Josep] (2007). Paisajes de conquista. Cambio cultural y geográfico en la España medieval. Universitat de València.

Glick, Thomas F. y Torró, Josep. Paisajes de conquista. Cambio cultural y geográfico en la España medieval. Universitat de València, 2007.

GLICK, Thomas F. y TORRó, Josep. Paisajes de conquista. Cambio cultural y geográfico en la España medieval. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6615-8.

Glick, Thomas F. y Torró, Josep. Paisajes de conquista. Cambio cultural y geográfico en la España medieval. Valencia: Universitat de València; 2007. 246 p.

Copiar al portapapeles