Product Documents

Música no tonal

Las propuestas de J. Falk y E. Krenk

Teresa Catalán, Carme Fernández Vidal

Col·lecció: Estètica&Crítica, 31

ISBN: 978-84-370-8133-5

Matèria: art

Submatèries: música

Idioma: castellà

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 20 cm

Pàgines: 184 pp.

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Els tractats de Julien Falk i Ernst Krenek resulten fonamentals per a la comprensió -des de la tècnica musical- dels moviments atonals de les primeres dècades del segle xx i constitueixen un material de primer ordre en el marc de la pedagogia musical per a l'aplicació pràctica dels recursos compositius exposats en les primeres etapes de la revolució antitonal. Falk i Krenek plantegen una organització de les altures que transcendeix la tonalitat tradicional i per a això articulen el contrapunt com a eix del seu plantejament pedagògic. Estem, doncs, davant dos dels escassos intents de sistematització de la música no tonal en forma de manual didàctic. Aquesta edició, especialment útil per a docents, estudiants i investigadors, incorpora a més una contextualització històrica per situar l'obra i els seus autors.

Índex

Índex

Prólogo, de Tomás Marco

Introducción

Contexto histórico de los tratados de contrapunto no tonal de Julien Falk y de Ernst Krenek

Técnica de la Música Atonal de Julien Falk

Estudios de Contrapunto basados en la Técnica Dodecafónica de Ernst Krenek

Citació

Catalán, T. [Teresa] & Fernández Vidal, C. [Carme] (2012). Música no tonal. Las propuestas de J. Falk y E. Krenk. Universitat de València.

Catalán, Teresa y Fernández Vidal, Carme. Música no tonal. Las propuestas de J. Falk y E. Krenk. Universitat de València, 2012.

CATALÁN, Teresa y FERNÁNDEZ VIDAL, Carme. Música no tonal. Las propuestas de J. Falk y E. Krenk. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8133-5.

Catalán, Teresa y Fernández Vidal, Carme. Música no tonal. Las propuestas de J. Falk y E. Krenk. Valencia: Universitat de València; 2012. 184 p.

Copiar al portapapeles