Mètode, 101. La memoria de los huesos. La ciencia al servicio de la historia

Martí Domínguez Romero, dir.

ISSN: 2171-911X

Matèria: ciències, història

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 28 cm.

Pàgines: 124

10,00 €

Sinopsi

Detalles

La revista Mètode continua la seua trajectòria amb un nou monogràfic dedicat al paper de la ciència en la recuperació de la memòria històrica; en concret, el de les anomenades ciències forenses. Enceten el monogràfic els coordinadors del número, Elisa García-Prósper i Manuel Polo-Cerdá, parlant-nos dels orígens de la València romana a través de l’estudi de l’antiga necròpolis del carrer Quart. Els segueix l’experta en osteologia i professora de la Universitat de Coïmbra, Ana Luisa Santos, amb un article sobre les col·leccions osteològiques identificades. Nicholas Márquez, de la Universitat de Cranfield, i el seu equip ens parlen dels esforços que es duen a terme actualment per a recuperar i identificar les restes humanes de soldats caiguts en la Primera Guerra Mundial, mentre que els metges forenses Francisco Etxeberria i Fernando Serrulla ens porten un cas sorprenent de cervells recuperats d’una fossa de represaliats a Burgos. Per últim, Ángel Carracedo i Mercedes Aler aborden els avenços a l’hora de desxifrar l’ADN a partir de restes humanes en diversos estats de conservació. L’artista valencià Alex Francés acompanya el monogràfic amb una sèrie de composicions que ens mostren la seua visió particular del pas del temps i la memòria mitjançant jocs de teixits, textures i objectes que apel·len els cinc sentits.

Citació

Martí Domínguez Romero, d. [dir.] (2019). Mètode, 101. La memoria de los huesos. La ciencia al servicio de la historia. Universitat de València.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode, 101. La memoria de los huesos. La ciencia al servicio de la historia. Universitat de València, 2019.

MARTí DOMíNGUEZ ROMERO, dir. Mètode, 101. La memoria de los huesos. La ciencia al servicio de la historia. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 2171-911X-101c.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode, 101. La memoria de los huesos. La ciencia al servicio de la historia. Valencia: Universitat de València; 2019. 124 p.

Copiar al portapapeles