Product Documents

Los holocaustos de la Era Victoriana tardía

El Niño, las hambrunas y la formación del Tercer Mundo

Mike Davis

Traducció: Aitana Guia, Ivano Stocco

Col·lecció: Història, 22

ISBN: 978-84-370-6425-3

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 448 pp.

28,00 €

Sinopsi

Detalles

Mike Davis examina una sèrie de sequeres induïdes pel fenomen "El Niño" i les fams que aquestes van provocar per tot el globus terraqüi en el darrer terç del segle XIX. Davis revela que va haver-hi una relació íntima i funesta entre l'arrogància imperial i els fenòmens naturals que va causar diverses de les pitjors tragèdies de la història de la humanitat i va plantar les llavors del subdesenvolupament en el que després s'ha anomenat el Tercer Món. «Davis ens ha donat un llibre molt rellevant per al període contemporani i de gran interès històric» (Amartya Sen). «Una crònica magistral de la història climàtica, econòmica i colonial» (New Scientist). «Moltes generacions d'historiadors han ignorat en gran manera les implicacions [de les grans fams del final del segle XIX] i fins fa poc les desestimaven per considerar-les "accidents climàtics"... Los holocaustos de la era victoriana tardía els mostra com estaven d'equivocats» (Millor llibre de l'any 2001 del Los Angeles Times). «Davis, un investigador brillant i independent, situa el triomf de l'imperialisme occidental de les darreries del segle XIX en el context dels catastròfics patrons climàtics d'El Niño de l'època... És completament innovador i eixampla les nostres fronteres mentals» (The Independent). «Convenç i informa àmpliament... un aconseguiment extraordinari» (The Times Literary Supplement).

Citació

Davis, M. [Mike] & Stocco, I. [Ivano] (2006). Los holocaustos de la Era Victoriana tardía. El Niño, las hambrunas y la formación del Tercer Mundo. Universitat de València.

Davis, Mike y Stocco, Ivano. Los holocaustos de la Era Victoriana tardía. El Niño, las hambrunas y la formación del Tercer Mundo. Universitat de València, 2006.

DAVIS, Mike y STOCCO, Ivano. Los holocaustos de la Era Victoriana tardía. El Niño, las hambrunas y la formación del Tercer Mundo. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6425-3.

Davis, Mike y Stocco, Ivano. Los holocaustos de la Era Victoriana tardía. El Niño, las hambrunas y la formación del Tercer Mundo. Valencia: Universitat de València; 2006. 448 p.

Copiar al portapapeles